Naar de navigatie Naar de inhoud

Financiële goede voornemens

De dames van How 2 Spend it vertellen over het behalen van financiële voornemens

Tips om uw doelen te behalen

Veel mensen starten het nieuwe jaar met goede voornemens, die ook regelmatig een financieel tintje hebben. Denk aan sparen voor een wereldreis, een nieuw huis of een mooie trouwerij. How 2 Spend It geeft u 5 tips die u helpen om uw financiële dromen van 2017 waar te maken.

1. Creëer financieel inzicht

Bent u geheel op de hoogte van wat u maandelijks te besteden hebt? Enig idee hoeveel er uitgegeven wordt aan boodschappen en hoeveel u zou kunnen sparen? Veel mensen hebben hier geen of onvoldoende zicht op, waardoor er geen concrete financiële doelen te stellen zijn.

Zet uw inkomsten, vaste lasten en variabele uitgaven (gemiddeld) eens op een rijtje. Dit gaat makkelijk en snel met de nieuwe Grip App.

2. Maak uw doelen concreet

Het doel 'iets meer sparen' is geen concreet doel, wat er voor zorgt dat u waarschijnlijk minder zal sparen dan mogelijk is en u ook minder gemotiveerd bent.

Maak het daarom concreet. Bepaal uw doel, het bijbehorende bedrag, de datum waarop u het behaald wilt hebben en bereken hoeveel u per maand zou moeten sparen. Stel vervolgens Automatisch Sparen  in door zelf een bedrag en frequentie in te stellen.

3. Probeer onnodige kosten te schrappen

Boetes voor te laat betalen, incassokosten of hoge rentes op roodstand, schuld of creditcard. Het zijn allemaal kosten waar u niets voor terugziet. Betaal daarom op tijd, vermijd roodstand en probeer uw schulden zo ver mogelijk af te lossen. Alles wat u bespaart, kan gebruikt worden om uw doel te behalen. Bovendien, de kosten van schulden zijn hoger dan de spaarrentes, dus focus eerst op aflossen en daarna op sparen.

4. Bekijk kritisch waarop u kunt besparen

Andere uitgaven die het behalen van uw doel belemmeren, zijn de uitgaven die u eigenlijk niet nodig heeft. Loop uw overzicht met variabele lasten eens kritisch door. Schrap de abonnementen die overbodig zijn en koop enkel een nieuwe jas wanneer uw oude jas aan vervanging toe is. Door uw meest voorkomende impulsieve aankopen te herkennen spaart u weer wat voor in uw doelenpot!

5. Houd het wel leuk

Om uw doelen te behalen, kan de boog niet altijd gespannen zijn. Crashdiëten heeft niet de reputatie erg effectief te zijn, ook een financieel crashdieet niet. Zorg er daarom voor dat u wel budget over houdt voor de dingen die u leuk of lekker vindt. De dingen die voor u het leven een beetje leuker maken.

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.