Naar de navigatie Naar de inhoud

Besparen tijdens carnaval

Meisje draagt een bril tijdens carnaval

Bespaartips voor carnaval

Carnaval staat voor de deur! Dat betekent dat het in het Zuiden van Nederland binnenkort losbarst met een feest vol muziek, praalwagens en verklede en feestende mensen. Dat betekent ook dat u geld uit gaat geven. Bepaal van te voren hoeveel geld u uit wilt geven en zorg dat u grip op uw uitgaven houdt. Zo doet u meer met minder!

Feest meer met minder 

Er zijn manieren om tijdens carnaval iets goedkoper door te feesten. Zo bespaart u al € 40,- wanneer u geen nieuw kostuum aanschaft. U kunt bijvoorbeeld een kostuum van een voorgaand jaar  ruilen voor een kostuum van een van uw vrienden. Ook kunt u zelf een kostuum maken voor onder € 10,-. Denk aan de Mummie: u heeft alleen een laken, veiligheidsspelden en een stift nodig.

Geen pinpas mee!

Bedenk wat u per dag wilt uitgeven tijdens de carnaval en pin dit bedrag. Iedere dag neemt u dit vaste contante bedrag mee en laat u uw pinpas thuis. Zo kunt u geen extra geld uitgeven en feest u dus met een gerust gevoel. 

Tank meer voor minder

Benzine en Diesel zijn een behoorlijke kostenpost. Reist u dus speciaal voor carnaval af naar het zuiden? Zorg dan dat u niet langs de snelweg hoeft te tanken. In kleine dorpjes ligt de brandstofprijs namelijk vaak  € 0,10 lager. Daarnaast is carpoolen met uw vrienden een goede en gezellige manier om de kosten te delen.

Neem zelf eten en water mee

Het is handig om je eigen water en snacks mee te nemen. Op die manier bespaar je jezelf een hoop wachttijd voor de bar, hoofdpijn en bovendien extra kosten. Zo hoef je niet altijd wat te halen in een café en kun je ook gewoon even buiten wat water drinken of wat nootjes eten.

Werken in de ochtenden

Een andere manier om te besparen is door in een feesttent te werken tijdens de optochten in de ochtend. Het is dan namelijk niet druk en u krijgt meer betaald. Dat verdiende geld kunt u mooi gebruiken voor de middag en de avond!

Slapen kost geld

Heeft u niet het geluk met Zuidelijke vrienden met een extra matrasje? Dan gaat een slaapplek u geld kosten. Verhuur uw eigen woning wanneer u weg bent en compenseer zo de kosten. En regel voor het volgende jaar ver van te voren uw slaapplaatsen en voorkom zo dat u last-minute de hoofdprijs betaalt voor uw kamer.

Grip-app  

Wilt u ook na de carnaval op een leuke manier inzicht in uw inkomsten en uitgaven? Download dan nu Grip: onze nieuwste app. In de app worden uw inkomsten en uitgaven overzichtelijk in categorieen ingedeeld. Zo ziet u precies wat u uitgeeft aan bepaalde dingen en kunt u eenvoudig budgetten stellen. ‬

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.