Naar de navigatie Naar de inhoud

Schadevrije jaren autoverzekering

Alle gegevens overzichtelijk op uw polis

21-08-2013

Vanaf 1 januari 2014 ziet u op de polis van uw ABN AMRO Autoverzekering in één oogopslag uw schadevrije jaren, de bonus/malus-trede en uw no-claimkorting. Op uw huidige polis staan de schadevrije jaren nog niet genoemd.

 

Nu weten hoeveel schadevrije jaren u heeft?

Als u inlogt in Internet Bankieren met uw e.dentifier, ziet u in het overzicht bij uw autoverzekering het aantal schadevrije jaren staan. U kunt natuurlijk ook bellen met een van onze medewerkers via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

 

Gevolg afspraak Verbond van Verzekeraars

Met het Verbond van Verzekeraars is afgesproken dat verzekerden vanaf 1 januari 2014 elk jaar een opgave krijgen van het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Als u uw polis beëindigt na 1 januari 2016 krijgt u bij een andere verzekeraar hetzelfde aantal schadevrije jaren. Vanaf dan gebruiken verzekeraars daarvoor dezelfde tabel. Het aantal schadevrije jaren wordt dan door alle autoverzekeraars op dezelfde manier vastgesteld.

 

Waarom deze afspraak?

Als u als verzekerde wilt overstappen naar een andere verzekeraar is voortaan duidelijk hoeveel schadevrije jaren hij heeft. Autoverzekeraars houden wel de vrijheid om gedurende de looptijd van een verzekering eigen voorwaarden te hanteren zoals 'bonusbeschermers' of eigen bonus/malus-ladders. Deze extra's kunnen bij het opzeggen van een polis niet naar een andere verzekeraar worden meegenomen.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.