Naar de navigatie Naar de inhoud

Webinar einde pensioen in eigen beheer

Webinar over de uitfasering van pensioen in eigen beheer

De wet Uitfasering pensioen in eigen beheer werd van kracht op 1 april 2017. Een wet die voor DGA’s (directeur-grootaandeelhouders) grote gevolgen kan hebben. Op 12 april 2017 organiseerden wij hier een webinar over. Presentatrice Mari Carmen ging in gesprek met onder meer onze pensioenspecialist Masha Bril en financieel planner Marjo van der Bijl. U kon direct tijdens de uitzending vragen stellen.

Wat houdt de wet in?

Wat houdt die wet Uitfasering pensioen in eigen beheer eigenlijk in? Waarom mag pensioenopbouw niet meer in eigen beheer? Hoe ziet het actielijstje van de DGA eruit vanaf april 2017?

Welke mogelijkheden heeft de DGA?

U moet een keuze maken: wat gaat u doen met uw nu al opgebouwde pensioen in eigen beheer? U heeft vier mogelijkheden. Wat zijn de voor- en nadelen? En wat gebeurt er als u geen keuze maakt?

Wat is de rol van uw (ex-)partner?

Als DGA maakt u een keuze wat u gaat doen met uw opgebouwde pensioen in eigen beheer. Maar wat is de rol van uw partner bij uw keuze? En uw eventuele ex-partner(s)?

Het actielijstje kort samengevat

Door de wet moet de DGA snel in actie komen. Welke acties zijn er, kort samengevat? En per wanneer moet wat geregeld zijn?

Opbouw na pensioen in eigen beheer

De DGA heeft een keus gemaakt wat hij met z’n opgebouwde pensioen in eigen beheer gaat doen. Maar hoe nu verder? Welke pensioenopbouw-mogelijkheden heeft u?

Volledig webinar integraal terugkijken

Ons webinar had een ongekend groot aantal kijkers. Heeft u zelf niet kunnen kijken? Laat u goed informeren, kijk het webinar in z’n geheel terug.

Betalen met uw smartphone

Download de Wallet op uw Android-toestel

Betalen met uw telefoon

U heeft uw smartphone vaker bij de hand dan uw portemonnee. Gebruikt u uw telefoon ook al om mee te betalen? Dat kan met de Wallet. Met de gratis app betaalt u contactloos met uw Android-toestel.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief