Naar de navigatie Naar de inhoud

Meer blessureleed op skivakantie

Assurantie

Dekt uw reisverzekering alle kosten op vakantie?

Deze winter lopen meer Nederlanders blessures op tijdens hun wintersportvakantie dan vorig jaar. De ANWB adviseert mensen met een goede conditie op vakantie te gaan. Daarnaast is het belangrijk een reisverzekering af te sluiten die ook de extra kosten dekt.

 

Meldingen van blessureleed bij ANWB

Bron: www.telegraaf.nl, vrijdag 22 februari 2013, 09:26

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat deze winter 15% meer Nederlanders gewond terugkomen van hun skivakantie dan vorig jaar, zo meldt De Telegraaf. De meeste gewonden komen terug uit Oostenrijk en Frankrijk. Vooral beenfracturen en gescheurde kniebanden komen veel voor. Het is niet duidelijk waardoor zoveel mensen gewond raken. De ANWB adviseert mensen met een goede conditie op vakantie te gaan. Ook is het belangrijk een reisverzekering af te sluiten. Een gipsvlucht kan behoorlijk prijzig zijn.

 

Schademeldingen bij SOS International

SOS International is de organisatie die hulp verleent bij de Doorlopende Reisverzekering van ABN AMRO. Ook zij zien deze winter een hoger percentage geblesseerden terugkomen van hun wintersportvakantie. De meest voorkomende letsels die bij SOS International zijn gemeld zijn knieverstuikingen, pols- en enkelfracturen en schouder uit de kom.

Doorlopende Reisverzekering

Bij veel reisverzekeringen moet u zich aanvullend verzekeren voor wintersport. Met de ABN AMRO Doorlopende Reisverzekering is wintersport standaard meeverzekerd. Het is wel verstandig geneeskundige kosten extra mee te verzekeren. De medische kosten zijn in het buitenland vaak erg hoog. De zorgverzekeraar verzekert slechts een maximum bedrag voor medisch noodzakelijke kosten. U moet zelf het bedrag betalen dat boven dit maximum ligt.  

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.