Naar de navigatie Naar de inhoud

Prinsjesdag 2017

Miljoenennota 2017: wat betekent deze voor u?

Prinsjesdag 2017: de nabeschouwing

 

Bekijk de informatie van onze experts

De Glazen Koets, de hoedjesparade en het koffertje. Ook deze 3e dinsdag van september kwam het allemaal weer voorbij. Maar op Prinsjesdag gaat het natuurlijk vooral om de financiële plannen die onze regering bekend maakt. Bent u benieuwd welke gevolgen deze plannen hebben voor uw persoonlijke situatie? Hieronder leggen onze experts uit wat er voor u gaat veranderen het komende jaar.

 

Miljoenennota en de woningmarkt

Huiseigenaren hebben in deze tijd veel keus. De rente staat laag en het is daarom vaak interessant om over te stappen met uw hypotheek. Voor starters is het juist vaak lastiger. De huizenprijzen zijn hoog en de regels voor financiering strenger. Waar moet u dit jaar nog meer rekening mee houden? Onze expert leggen het aan u uit in deze video.
Heeft u al een hypotheek bij ABN AMRO? Bekijk hoe u zelf uw hypotheek wijzigt.

 

Miljoenennota en uw pensioen

Werkzoekenden profiteren van de sterke economische groei. Het afgelopen jaar kwamen er veel banen bij, waardoor er nu 10,1 miljoen banen zijn in Nederland (bron: CBS). De groei op jaarbasis was sinds het topjaar 2007 nog nooit zo sterk. Maar er zijn ook steeds meer mensen die met pensioen gaan. Wat zijn de kabinetsplannen? En wat betekent dat voor uw pensioen? Onze experts leggen het u uit in deze video.

 

Miljoenennota en de koopkrachtige Nederlander

In 2018 gaat iedere Nederlander erop vooruit, volgens het kabinet. Maar wat doet u met extra geld? Sparen? Beleggen? Uw hypotheek eerder aflossen of gewoon lekker extra op vakantie? Onze experts vertellen hun visie in deze video.
Twijfelt u over wel of niet beleggen met uw spaargeld? Doe de test 'Is beleggen wat voor mij?' of bekijk de handige checklist 'Beginnen met Beleggen'. Bent u al belegger? Neem dan een kijkje in het Expert Center van ABN AMRO voor het laatste macro-economische nieuws.

 

Miljoenennota en de ondernemende Nederlander

Het gaat goed met de bv Nederland en dat geldt ook voor de kleinzakelijke markt. De economie groeit hard en de export ook. Maar met de wet DBA op komst, zijn er voor zzp’ers ook onzekerheden in de toekomst. Wat mogen we voor het komend jaar van het kabinet verwachten? In deze video nemen onze experts u mee in hun visie op deze en andere vragen. Meer handige informatie en tips over ondernemen? Bekijk de pagina Ondernemerstips waar we wekelijks nieuwe artikelen en interviews publiceren.

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.