Naar de navigatie Naar de inhoud

Ontwikkelingen Griekenland

EU-leiders bereiken akkoord

De regeringsleiders van de EU hebben maandagochtend 13 juli overeenstemming bereikt over een noodpakket voor Griekenland. De komende drie jaar stellen de geldschieters tussen de EUR 82 en EUR 86 miljard beschikbaar via het Europese noodfonds. In ruil hiervoor moet Griekenland de komende jaren fors hervormen. Het akkoord moet komende dagen wel nog geaccordeerd worden in 7 nationale parlementen, waaronder die van Nederland en Griekenland.

 

Reisadvies Griekenland

Banken blijven voorlopig nog gesloten in Griekenland. Pinnen in Griekenland kan lastiger worden. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarom zijn reisadvies voor Griekenland gewijzigd. Het ministerie roept bezoekers van dit land op voldoende contant geld mee te nemen. Het kan nodig zijn daarvoor een extra (reis)verzekering af te sluiten, omdat contant geld bij veel verzekeringen niet gedekt is. Betalingen met creditcard zijn op dit moment nog gewoon mogelijk.

 

Gaat u op vakantie naar Griekenland?

De Reisbrancheorganisatie ANVR adviseert om voldoende contant geld mee te nemen voor de hele vakantie. Check uw verzekeringsvoorwaarden voor de dekking van verlies of diefstal van contant geld tijdens uw vakantie. Het annuleren van uw reis naar Griekenland valt niet onder de dekking van uw Annuleringsverzekering. Lees de veelgestelde vragen over de situatie in Griekenland.

 

Betalingen van en naar Griekenland

Het bereikte akkoord heeft vooralsnog geen invloed op het betalingsverkeer. Het is nog steeds mogelijk om geld over te maken naar Griekse bankrekeningen. Betalingen vanuit Griekenland naar buitenlandse rekeningen worden nog steeds geblokkeerd door Griekenland. Heeft u vragen over betalingen en/of overboekingen naar Griekenland? Neem dan contact op met uw accountmanager of met een van onze adviseurs via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Meer weten?

Het Economisch Bureau van ABN AMRO geeft op ons platform Insights een actuele en uitgebreide macro-economische analyse van de ontwikkelingen in Griekenland.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Lucas krijgt korting op zijn betaalpakket

Geld terug, veel extra's &Meer

Voordeel voor klanten

Maandelijks tot 20% van de kosten voor uw betaalpakket terugkrijgen. Dat laat u toch niet liggen? Bovendien krijgt u bij &Meer wekelijks korting bij aansprekende winkels én voordeel op uw bankzaken.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief