Naar de navigatie Naar de inhoud

Actuele informatie over uw levensloopregeling

Verlofkorting en doorsparen levenslooptegoed

Verlofkorting levensloop

Als u uw hele tegoed opneemt in 2013 houdt u gewoon het recht van reeds opgebouwde levensloopverlofkorting waar u recht op heeft. De korting wordt met uw verrekend. Als uw werkgever dat niet doet bij de uitkering van het tegoed of als de uitkering van het tegoed dat u krijgt niet via uw werkgever verloopt , kunt u het bij uw belastingaangifte opgeven.

 

Doorsparen

Als u in 2013 alles opneemt om van het belastingvoordeel te profiteren, kunt u daarna niet verder sparen. De komende jaren gelden als overgangsregeling. De regering wil stoppen met de  levensloopregeling. Na volledige opname in 2013 mag u niet meer storten. Wij heffen daarom de rekeningen direct daarna op.

Einddatum doorsparen

Voor belastingplichtigen die op 31 december 2011 in totaal
€ 3.000,- of meer op hun Levenslooprekeningen hadden staan, blijft de mogelijkheid bestaan om tot en met 2021 verder te sparen.  Vanaf 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om in te leggen in de levensloopregeling. Dan bestaat de regeling niet meer. Tot die tijd kunt u gewoon deelnemen. Was uw tegoed op 31 december 2011 minder dan € 3.000,-? Dan mag u sinds 1 januari 2012 niet meer sparen binnen de levensloopregeling.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Uw Financieel Jaaroverzicht

Het jaaroverzicht voor uw belastingaangifte

Het financieel jaarovericht voor uw belastingaangifte

Uw Financieel Jaaroverzicht over 2016 zetten wij tussen eind januari en eind februari voor u klaar in Internet Bankieren. U krijgt een Bankmail zodra u dit overzicht kunt downloaden.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief