Naar de navigatie Naar de inhoud

Actuele informatie over uw levensloopregeling

Verlofkorting en doorsparen levenslooptegoed

Verlofkorting levensloop

Als u uw hele tegoed opneemt in 2013 houdt u gewoon het recht van reeds opgebouwde levensloopverlofkorting waar u recht op heeft. De korting wordt met uw verrekend. Als uw werkgever dat niet doet bij de uitkering van het tegoed of als de uitkering van het tegoed dat u krijgt niet via uw werkgever verloopt , kunt u het bij uw belastingaangifte opgeven.

 

Doorsparen

Als u in 2013 alles opneemt om van het belastingvoordeel te profiteren, kunt u daarna niet verder sparen. De komende jaren gelden als overgangsregeling. De regering wil stoppen met de  levensloopregeling. Na volledige opname in 2013 mag u niet meer storten. Wij heffen daarom de rekeningen direct daarna op.

Einddatum doorsparen

Voor belastingplichtigen die op 31 december 2011 in totaal
€ 3.000,- of meer op hun Levenslooprekeningen hadden staan, blijft de mogelijkheid bestaan om tot en met 2021 verder te sparen.  Vanaf 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om in te leggen in de levensloopregeling. Dan bestaat de regeling niet meer. Tot die tijd kunt u gewoon deelnemen. Was uw tegoed op 31 december 2011 minder dan € 3.000,-? Dan mag u sinds 1 januari 2012 niet meer sparen binnen de levensloopregeling.

Hulp nodig? Bel met onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Identificatiecode vergeten?

Maak eenvoudig een nieuwe code aan

Sneller inloggen en uw saldo bekijken met uw persoonlijke identificatiecode

Bent u uw identificatiecode vergeten? Maak dan in Internet Bankieren een nieuwe code aan en u kunt direct weer inloggen. Voor de Mobiel Bankieren app gebruikt u dezelfde code.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief