Naar de navigatie Naar de inhoud

Coach Paul Geurts

Paul Geurts

Paul Geurts: Het is geweldig om talenten een stap verder te helpen

Als Business Manager bij ABN AMRO ondersteunt Paul Geurts zijn managementteam inhoudelijk en strategisch. Als coach van de Masterclass Driving Dutch Design ondersteunt hij Esther Jongsma en Sam van Gurp van het ontwerpersbureau VanTOT. Wat houdt deze coaching in? Paul vertelt.

Een stap verder helpen

Het coachen van jonge ontwerperstalenten lijkt Paul op het lijf geschreven. Design is altijd al een van zijn grote hobby's. "Ik scroll dagelijks door Flipboard, Pinterest en Kickstarter voor inspiratie. Daarnaast ben ik ook opgeleid aan de TU Delft als industrieel Ontwerper." Deze hobby en opleiding kan hij prima combineren in het coachen van de 2 talenten. “Ik krijg enorm veel energie van mensen een stap verder helpen. Het voelt goed om met coaching mensen te faciliteren in hun denkproces. Daarom ben ik in september een opleiding tot coach gestart. Wat ik daar leer, kan ik direct inzetten tijdens onze coachgesprekken.”

Combinatie van techniek en creativiteit

Nadat hij en de andere coaches kort hadden kennisgemaakt met de talenten die meedoen aan de Masterclass, mocht Paul zijn voorkeur aangeven. "Uit de hoge hoed is deze match gekomen." Een match die hem prima bevalt. "In hun producten weten Sam en Esther op slimme wijze techniek en creativiteit te combineren. Dit leidt tot mooie functionele producten, wat mij erg aanspreekt." Het duo experimenteert bijvoorbeeld met beweging, en maakt nieuwe interpretaties van bekende voorwerpen.

Goede aanvulling

Wat Paul vooral aanspreekt, is dat het duo elkaar zowel inhoudelijk als persoonlijk goed aanvullen. "Ze weten deze verschillen goed uit te nutten in hun samenwerking. Dit is echt een kracht. Beiden hebben ze veel verschillende kwaliteiten waardoor zij een divers aanbod aan projecten en producten kunnen ontwikkelen."

Omgaan met kansen

In hun creatieve proces hoeft Paul hen niet meer te coachen. Het ontwerpersduo ziet ook al prima welke kansen zich voordoen. "Ik hoop meer inzicht te geven in hoe om te gaan met deze kansen. Waarom doe je iets wel of niet? Wat is nu belangrijk en wat kan ook op de langere termijn?" Op zijn beurt leert Paul ook weer van Sam en Esther. "Zij laten me inzien hoeveel je gedaan kan krijgen op basis van wilskracht en doorzetten."

Focussen op hun talent

Iedere maand spreekt hij met het duo af. "Door deze gesprekken begrijp ik wat er bij de talenten speelt en waarom. Vervolgens probeer ik hen te begeleiden in het gedachtenproces en in het nemen van de vervolgstappen." Voordat het volgende gesprek begint, komt Paul terug op het gesprek en vraagt hij hoe ze het komende gesprek willen invullen. Zo kan hij hen het beste ondersteunen. En kunnen Sam en Esther zich focussen op hun talent. Op hun grote talent, voegt Paul toe. "Daar gaan wij zeker nog van horen."

Over Driving Dutch Design

Driving Dutch Design is een initiatief van ABN AMRO in samenwerking met BNO en Dutch Design Week. Klik hier voor meer informatie.

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.