Naar de navigatie Naar de inhoud

Coach Nick van den Ham

Nick van den Ham

Nick van den Ham: Zo leuk om met jonge designers te werken

Voor de 4e keer is Nick van den Ham coach van één van de talenten van de Masterclass Driving Dutch Design (DDD). "Het is zo leuk om met deze enthousiaste jonge designers te werken", aldus Nick. Het coachen van Anouk Stoffels is echter anders dan het coachen in de vorige jaren. Wat er anders is, vertelt hij hier.

Onvergelijkbaar

Bij ABN AMRO werkt Nick als Business Process Manager. Dat is heel wat anders dan het coachen van ontwerptalenten. "Sterker nog, het is niet te vergelijken met mijn dagelijkse werkomgeving." Maar dat spreekt Nick juist aan. "Ik vind het superleuk om in op deze manier meer inzicht te krijgen in deze andere wereld."

Meteen een klik

Met Anouk maakte hij begin dit jaar voor de eerste keer kennis tijdens een ontmoetingsdag met de deelnemende designers. "We hadden meteen een klik", zegt Nick hierover, "ik had direct het gevoel dat ik Anouk verder kon helpen en dat ik haar dat zetje kan geven waar ze behoefte aan heeft."

Super gemotiveerd

Wat Nick vooral aanspreekt, is dat Anouk super gemotiveerd is, veel ideeën heeft en veel zaken oppakt. "Ook binnen DDD is ze erg actief. Dat is erg leuk om te zien. Na een gesprek met haar krijg ik zelf ook weer nieuwe energie."

Gevoel voor de klant

Anouks grootste talent is dat ze gevoel heeft voor de klant. "Ze kan super goed inspelen op wat goed is voor hem. Soms zo goed dat de klant dit misschien zelf nog niet ervaart, maar deze toegevoegde waarde pas later ziet. Daarom is het ook belangrijk dat ze werkt aan langlopende relaties met haar klanten. Op deze manier kan ze haar goede netwerk nog verder uitbouwen en verstevigen."

Sparringpartner

Omdat ze haar zaakjes goed voor elkaar heeft en heel goed weet wat ze wil, is het coachen van Anouk anders dan het coachen van de 3 voorgaande talenten. "Andere jaren heb ik heel concrete coachvragen gehad over hulp bij een businessplan, of op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dit jaar zie ik me meer als sparringpartner." Ze hebben het dan vooral over het bewust maken van keuzes. "Ik vraag dan soms tot vervelens toe door. Maar altijd met de intentie om haar verder te brengen. Ook praten we samen over hoe ze dingen kan aanpakken."

Zij bepaalt de agenda

Hoe vaak ze elkaar spreken, hangt van Anouk af. Zij bepaalt de agenda. "Het gaat om haar, haar onderneming en straks haar pitch op de DDW. En daarbij ben ik ondersteunend. Volgens mij gaat dat heel goed en eigenlijk van zelf."

Zelf ook creatiever

Elke keer als Nick Anouk spreekt, geeft hem dat weer energie. "Ook helpt het mij relativeren. Ik word herinnerd aan waar het echt om gaat in het leven. En hierdoor word ik zelf ook weer creatiever."

Over Driving Dutch Design

Driving Dutch Design is een initiatief van ABN AMRO in samenwerking met BNO en Dutch Design Week. Klik hier voor meer informatie.

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.