Naar de navigatie Naar de inhoud

Coach Henk van Gameren

Henk van Gameren

Van Gameren: “Van coachen krijg ik energie.”

Drie passies heeft Henk van Gameren. De eerste is zijn werk als seniorproject manager IT Solutions. De tweede is design. En de derde het coachen. Zijn tweede en derde passie komen samen in zijn coaching van de jonge ontwerper Roland Smit tijdens de Masterclass Driving Dutch Design.

Energie van coachen

Van coachen krijgt Van Gameren energie. "Wat me erg aanspreekt is dat ik daardoor leer over andere mensen en werelden." Daarom heeft hij zich ook opgegeven voor het coachesnetwerk van ABN AMRO. Via dit netwerk is hij betrokken bij het coachen van talenten van de Masterclass.

Mooie en aparte dingen

Nadat de kunstenaars en de coaches kort met elkaar hadden kennisgemaakt, werd hij gekoppeld aan Smit. Een goede keuze, vindt Van Gameren. "Ik hou van mooie en aparte dingen, en die maakt Smit." De jonge ontwerper ontwerpt concepten en producten voor in het huis. Het zijn producten waar de mensen zich gemakkelijk bij voelen. Wat de coach vooral aanspreekt, is de gedachte die er achter zijn werk zit en zijn creativiteit. "Bovendien weet hij zijn omgeving enthousiast te maken en te inspireren."

Structuur en focus

Aan de creativiteit van Smit valt weinig meer te coachen. "Hij kan nog wel wat leren op het gebied van het op langere termijn aanbrengen van structuur en focus." Daarin coacht Van Gameren hem dan ook. Op zijn beurt leert Van Gameren ook van de ontwerper. "Zijn flexibiliteit en zijn vindingrijkheid spreken me aan."

Bijdrage aan ontwikkeling

Als Roland er behoefte aan heeft, spreken we met elkaar af. Bovendien hebben we regelmatig telefonisch contact. "Smit is in de lead en ik hem adviseer hem op de gebieden waar hij minder sterk is. Of wanneer hij om advies vraagt." Van Gameren hoopt dat zijn advies een bijdrage levert in zijn ontwikkeling tot een veelgevraagd ontwerper. De coach: "Hij heeft er in ieder geval alle talenten voor."

Over Driving Dutch Design

Driving Dutch Design is een initiatief van ABN AMRO in samenwerking met BNO en Dutch Design Week. Klik hier voor meer informatie.

Betalen met uw smartphone

Download de Wallet op uw Android-toestel

Betalen met uw telefoon

U heeft uw smartphone vaker bij de hand dan uw portemonnee. Gebruikt u uw telefoon ook al om mee te betalen? Dat kan met de Wallet. Met de gratis app betaalt u contactloos met uw Android-toestel.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief