Naar de navigatie Naar de inhoud

Fraude internetbankieren

Fraude internetbankieren daalt met meer dan de helft

De schade door fraude met internetbankieren in Nederland is in de eerste helft van 2013 met 58% gedaald ten opzichte van de tweede helft van 2012. Het schadebedrag daalde van 10 naar 4,2 miljoen euro. Het is voor het eerst sinds de NVB fraudecijfers bekend maakt dat er sprake is van een daling. De daling ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar is nog groter, namelijk 82%.

 

Ook schade skimming daalt

De schade door skimming daalde van 10,8 miljoen euro in het tweede halfjaar van 2012 naar 5,9 miljoen euro nu. Sinds de invoering van de EMV-chip ('het nieuwe pinnen') in 2012 was het al vrijwel onmogelijk om in Europa geld op te nemen met geskimde kaarten. Maar de daling komt vooral doordat de magneetstrip op uw betaalpas standaard is uitgeschakeld voor gebruik buiten Europa. Hierdoor komt skimming minder vaak voor.

 

Bijna alle overboekingen gaan via internet

Ongeveer 93% van de overboekingen gaat tegenwoordig via het internet. Bijna 4 op de 5 Nederlanders tussen de 16 en 75 jaar doen hun bankzaken via internet. Ook het aandeel ouderen (van 55-75 jaar, bron CBS) dat internetbankiert, is sinds 2005 verdubbeld tot 60 %. Van alle Europeanen doen Nederlanders en Finnen het meeste aan internetbankieren.

 

Zo veilig mogelijk bankieren

Criminelen blijven proberen om fraude te plegen. Wij doen er alles aan om u zo veilig mogelijk te laten bankieren. Maar het is belangrijk dat u zelf ook goed blijft opletten.

 

Veiligheidscheck voor ondernemers

Speciaal voor zakelijke klanten biedt ABN AMRO een veiligheidscheck voor ondernemers. Met dit hulpmiddel kunt u controleren hoe u veilig online bankiert. Na het beantwoorden van 7 eenvoudige vragen krijgt u direct tips hoe u de veiligheid kunt verhogen.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Bankieren met vingerafdruk

Uw vingerafdruk in de Mobiel Bankieren app

Bankieren in de app met uw vingerafdruk.

U kunt met uw vingerafdruk veel bankzaken regelen via de Mobiel Bankieren app. Bijvoorbeeld inloggen, overboeken of betalen met iDEAL. U hoeft geen code meer te onthouden. Bankieren gaat zo nog sneller en eenvoudiger.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief