Naar de navigatie Naar de inhoud

Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen is vooruitstrevend

Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam beleggen. Bijvoorbeeld omdat ze vinden dat de groei van hun welvaart niet ten koste mag gaan van mensen elders in de wereld of van volgende generaties. Ook zijn veel beleggers ervan overtuigd dat beleggen in duurzame ondernemingen op termijn het beste rendement oplevert. Een duurzame strategie kan een onderneming immers concurrentievoordeel opleveren.

Kompas waarvan de naald het woord sustainable (duurzaam) aanwijst
 

Bedrijven die vooruitkijken

Beleggen in duurzame ondernemingen betekent beleggen in bedrijven die vooruitkijken. Daarom is duurzaam beleggen vooral beleggen in vooruitstrevende bedrijven. Dit soort bedrijven realiseert zich dat de komende tientallen jaren grote investeringen vragen. En waar veel geïnvesteerd wordt, zijn bovengemiddeld goede beleggingsrendementen te behalen.

Waarom is vooruitkijken en investeren in duurzaamheid een goed idee? Bijvoorbeeld vanwege de bevolkingsgroei en de druk op het milieu die deze groei oplevert. In 2050 leven er naar verwachting 10 miljard mensen op aarde, ongeveer anderhalf keer zoveel als nu. Als de huidige druk die producten op het milieu hebben niet verandert, kan de wereld in de toekomst onmogelijk het consumptieniveau halen dat ontwikkelde economieën nu hebben.

 

Komende 30 jaar

De voorzichtige verwachtingen zijn dat de milieudruk de komende 30 jaar met een factor 16 tot 32 toeneemt. Dit is voornamelijk het gevolg van de sterke welvaartsgroei in China en India. Alleen als technologische ontwikkelingen de milieudruk beperken, kan deze binnen de perken blijven. Daarvoor zijn grote investeringen in duurzaamheid nodig.

Formule

Voor milieudruk bestaat een formule: I = B x W x T. In deze formule is de totale milieudruk op een bepaald moment (l) de resultante van de bevolkingsomvang (B), de welvaart (W), uitgedrukt als bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking, en de milieudruk per product (T). De welvaart (W) neemt de laatste jaren sterk toe.

 

Duurzaam beleggen bij ABN AMRO

U kunt bij ons kiezen uit verschillende duurzame beleggingsfondsen, zoals:

  • ABN AMRO Global Sustainable Equities (C Shares)
  • SAM Smart Energy Fund
  • SAM Sustainable Water Fund
  • Triodos Sustainable Bond Fund.

Wilt u weten of deze fondsen in uw beleggingsportefeuille passen? Neem dan contact op met uw adviseur.

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 22 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215 (uitleg belkosten)

Pas kwijt? Blokkeer 'm direct

Zo gedaan via Internet Bankieren of Mobiel

U kunt via de app uw betaalpas blokkeren en direct een nieuwe pas aanvragen.

Bent u uw betaalpas kwijt? Blokkeren gaat snel via de Mobiel Bankieren app of Internet Bankieren. En u kunt meteen een nieuwe pas aanvragen. Heeft u uw pas weer gevonden? Deblokkeren gaat al net zo snel.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief