Naar de navigatie Naar de inhoud

Belastingtips voor het belastingjaar 2014

Ook voor 2014 is er weer belastingvoordeel te behalen

Uw bank is er om u te helpen met uw geld. Daarom hebben we een paar handige belastingtips verzameld voor spaarders en beleggers. Want ook voor het belastingjaar 2014 is er weer belastingvoordeel te behalen. Zo weet u waar u nu al op kunt letten als u in 2015 uw aangifte doet.

Belastingtips

Vermogen opbouwen voor uw pensioen met belastingvoordeel

Een vermogen voor uw pensioen opbouwen tegen lage kosten? Met Banksparen kunt u het geld dat u stort tot een maximum aftrekken van uw inkomen in box 1. U kunt belastingvoordeel hebben als u tijdens het opbouwen van uw vermogen in een hoger belastingtarief viel dan tijdens de ontvangst van de uitkeringen.

U betaalt geen vermogensrendementsheffing in box 3 over het tegoed. U betaalt later wel belasting in box 1 over de maandelijkse uitkeringen. Lees meer over Banksparen.

Groen Sparen met belastingvoordeel

Wilt u sparen met een belastingvoordeel én bijdragen aan een beter milieu? Dat kan met het Groen Spaar Deposito. U spaart dan met een looptijd van drie jaar tegen een vaste rente en uw inleg wordt geïnvesteerd in groene projecten, zoals windmolenparken, zonnepanelen of duurzame woon- en zorgprojecten. Lees meer over het Groen Spaar Deposito.

Groen Beleggen met belastingvoordeel

Bepaalde groenfondsen kunnen belastingvoordeel opleveren. Met die groenfondsen kiest u om duurzaam te beleggen voor uzelf en en voor een beter milieu. Wilt u weten of deze fondsen in uw beleggingsportefeuille passen? Neem dan contact op met de Beleggingsadvieslijn: 0900 - 92 15 (gebruikelijke belkosten).

Een uitvaartverzekering met belastingvoordeel

Het is altijd verstandig een uitvaart goed te regelen zodat nabestaanden daar geen zorgen over hoeven te hebben. Maar een uitvaartverzekering kan belastingtechnisch ook verstandig zijn. Betaalt u vermogensrendementsheffing in Box 3? De vrijstelling voor een uitvaartverzekering in box 3 bedraagt € 6.859,-. Lees meer over de Uitvaartverzekering van ABN AMRO.

Verbouwen van uw woning tegen 6% arbeidsloon

Als u er over denkt uw woning te laten verbouwen, is 2014 er het jaar voor. Het tijdelijke lage btw-tarief van 6% op arbeidsloon is namelijk verlengd tot eind 2014. Uw verbouwing moet dan wel voor 31 december zijn afgerond. Lees meer over de regels die hiervoor gelden.

Recht op teruggaaf met middeling?

Is uw inkomen sterk wisselend per jaar? Het kan zijn dat u meer belasting betaalt in de jaren dat u veel heeft verdiend. Dan is middeling interessant voor u. Met middeling berekent u uw gemiddelde inkomen over meerdere jaren. Daardoor kunnen de belastingbedragen lager zijn, en heeft u mogelijk recht op een teruggaaf. Maak een berekening om te kijken of u in aanmerking komt.

Schenkings-
vrijstelling tot € 100.000,-

Bent u van plan te schenken, of verwacht u een schenking? In 2014 geldt een verruiming van de schenkingsvrijstelling tot € 100.000,-. Het moet dan gaan om een schenking voor de eigen woning. Bijvoorbeeld voor de aankoop, verbouwing van de woning of voor de aflossing van een eigenwoningschuld. De verhoging van de vrijstelling is geldig tot 1 januari 2015. Lees meer over schenkingsvrijstellingen.

Ga toch fietsen! Met 40% belastingvoordeel

Vaak geven werkgevers de kans een fiets via het Fietsenplan aan te schaffen. U kunt via het Fietsenplan een (elektrische) fiets kopen met een gemiddeld belastingvoordeel van zo'n 40%. Het is dan wel de bedoeling dat u fietst naar uw werk. 2014 is waarschijnlijk het laatste jaar waarin u kunt profiteren van deze regeling. Maak daarom gebruik van het plan zolang het nog kan. Een belastingtip die ook nog gezond voor u is.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Lucas krijgt korting op zijn betaalpakket

Geld terug, veel extra's &Meer

Voordeel voor klanten

Maandelijks tot 20% van de kosten voor uw betaalpakket terugkrijgen. Dat laat u toch niet liggen? Bovendien krijgt u bij &Meer wekelijks korting bij aansprekende winkels én voordeel op uw bankzaken.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief