Naar de navigatie Naar de inhoud

Beursgang ABN AMRO aangekondigd

Groen licht voor voorbereidingen beursgang

23-08-2013

ABN AMRO is in handen van de Nederlandse Staat. De Minister van Financiën heeft vrijdag 23 augustus bekendgemaakt dat hij ABN AMRO naar de beurs wil brengen. ABN AMRO is positief over dit voornemen. De Tweede Kamer moet hiermee nog instemmen.

Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO: 'Het voornemen van de Minister van Financiën is de eerste stap. Nu volgt een proces waarin we voorbereidingen gaan treffen voor deze beursgang. Wij zijn klaar om hiermee te beginnen.'

De beursgang is niet op korte termijn. Wanneer ABN AMRO naar de beurs gaat, hangt af van het economisch klimaat. Een eerste mogelijkheid is in de eerste helft van 2015. Het kan zijn dat u nu al vragen heeft over deze beursgang. Neem dan contact op met uw adviseur.

De bank heeft de afgelopen drie jaar haar positie op vrijwel alle marktsegmenten verstevigd. De bank heeft een goede kapitaalspositie.

Het voornemen van de minister heeft voor de klanten van de bank geen gevolgen. ABN AMRO zal de komende tijd de strategie uitvoeren en haar klanten goed blijven bedienen, want de bank stelt het klantbelang centraal. Daarbij hanteert zij een gematigd risicoprofiel. Dit betekent dat ABN AMRO alleen risico's neemt die ze kan overzien.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Pas kwijt? Blokkeer 'm direct

Zo gedaan via Internet Bankieren of Mobiel

U kunt via de app uw betaalpas blokkeren en direct een nieuwe pas aanvragen.

Bent u uw betaalpas kwijt? Blokkeren gaat snel via de Mobiel Bankieren app of Internet Bankieren. En u kunt meteen een nieuwe pas aanvragen. Heeft u uw pas weer gevonden? Deblokkeren gaat al net zo snel.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief