Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over Private Banking Zakelijk Sparen

Wat is Private Banking Zakelijk Sparen?

Private Banking Zakelijk Sparen is een spaarrekening speciaal voor zakelijke klanten van ABN AMRO MeesPierson. Met deze spaarrekening kunt u altijd uw spaargeld inleggen en opnemen. U krijgt elk kwartaal uw rente gestort op deze spaarrekening.

Voor wie?

Voor zakelijke klanten van ABN AMRO MeesPierson. De Private Banking Zakelijk Sparen rekening kan niet geopend worden voor natuurlijke personen, verenigingen & stichtingen zonder winstoogmerk en pensioen- en stamrecht BV's.

Rente

De rente is 0,05%. Deze rente ontvangt u over het geld tot en met € 10.000.000,-. Boven € 10.000.000,- ontvangt u geen rente. Dit rentepercentage is variabel. Dit betekent dat ABN AMRO de rente altijd kan wijzigen, ook tijdens het kwartaal.

Wanneer krijg ik de rente?

U ontvangt de rente op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december op uw rekening. U kunt deze rentebijschrijving pas op de tweede werkdag van het volgende kwartaal op uw afschrift zien.

Hoe wordt de rente berekend?

U ontvangt elk kwartaal rente. De genoemde rentepercentages zijn effectief op jaarbasis, omdat u elk kwartaal rente ontvangt. Dit betekent dat u bovengenoemde rente ontvangt als u uw geld met bijgeboekte rente een jaar op de spaarrekening laat staan en als de rente tussentijds niet wijzigt. U ontvangt dan 'rente op rente'. Zo zijn de bovengenoemde rentepercentages berekend.

Hoeveel kan ik opnemen zonder kosten?

U kunt op elk gewenst moment het hele bedrag kosteloos opnemen.

Geld storten

U mag altijd geld storten. Dit doet u door een bedrag in euro over te maken naar uw Private Banking Zakelijk Sparen rekening.

Geld opnemen

U mag altijd uw geld opnemen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. U neemt geld op door een bedrag over te maken van uw spaarrekening naar uw tegenrekening.

Depositogarantiestelsel

Deze spaarrekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad vindt u op abnamro.nl/garantiestelsel.

Spaarrekening openen

U kunt een Private Banking Zakelijk Sparen rekening openen als u een zakelijke klant van ABN AMRO MeesPierson bent. Voor het openen en het gebruik van een Private Banking Zakelijk Sparen rekening heeft u een tegenrekening nodig. U kunt de rekening alleen openen via een van onze kantoren.

Spaarrekening opheffen

U kunt uw Private Banking Zakelijk Sparen rekening beëindigen wanneer u wilt. U hoeft hiervoor niets te betalen. U kunt uw rekening opheffen via een van onze kantoren.

Vragen of hulp nodig? Bel het Private Banking Advies en Service Team.

0800 - 024 07 34 (gratis)

Direct contact vanuit de app

Sneller bellen via Mobiel Bankieren

Geïdentificeerd bellen via de app

Als u ons belt via de Mobiel Bankieren app, krijgt u direct de juiste persoon aan de lijn. En omdat u al ingelogd bent, weten we meteen wie er belt. Zo kunnen we u sneller helpen.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin