Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over Private Banking Beleggingsrekening

Wat is de Private Banking Beleggingsrekening?

De Private Banking Beleggingsrekening is een spaarrekening waarmee u ook kunt beleggen. U kunt direct van uw PB Beleggingsrekening beleggingen kopen. Ook als u beleggingen verkoopt, staat het bedrag direct op uw PB Beleggingsrekening. U mag altijd uw spaargeld inleggen en opnemen.

Voor wie?

Voor klanten van ABN AMRO MeesPierson

Rente

0,30%  
Boven € 1.200.000,- wordt geen rente vergoed.

De rentepercentages zijn variabel. Dit betekent dat ABN AMRO de rente kan wijzigen, ook tijdens het kwartaal.

Wanneer krijg ik de rente?

U ontvangt de rente op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december op uw rekening. U kunt deze rentebijschrijving pas op de vijfde werkdag van het volgende kwartaal op uw afschrift zien.

Hoe wordt de rente berekend?

U ontvangt elk kwartaal rente. De genoemde rentepercentages zijn effectief op jaarbasis, omdat u elk kwartaal rente ontvangt. Dit betekent dat u bovengenoemde rente ontvangt als u uw spaargeld met bijgeboekte rente een jaar op de spaarrekening laat staan en als de rente tussentijds niet wijzigt. U ontvangt dan 'rente op rente'. Dit resulteert in bovengenoemde rentepercentages.

Hoeveel kan ik kosteloos opnemen?

U kunt kosteloos uw totale spaargeld opnemen.

Geld storten

U mag altijd geld storten. Dit doet u door een bedrag in euro over te maken naar uw Private Banking Beleggingsrekening of door uw beleggingen te verkopen. Voor de verkoop van beleggingen gelden de gebruikelijke kosten.

Geld opnemen

  • U heeft een beleggingsdepot nodig om te kunnen beleggen met de Private Banking Beleggingsrekening. Dit kan een bestaand beleggingsdepot zijn of een nieuwe.

  • U kunt op elk gewenst moment uw spaargeld opnemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Voor de verkoop van beleggingen gelden de gebruikelijke kosten. Opnemen doet u door het overmaken van een bedrag naar een spaar- of betaalrekening die u bij de bank aanhoudt of het aankopen van beleggingen via Internet Bankieren.

Depositogarantiestelsel

Deze spaarrekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad vindt u op abnamro.nl/garantiestelsel.

Spaarrekening openen

U kunt een Private Banking Beleggingsrekening openen als u een beleggingsdepot heeft bij ABN AMRO. U doet dit online via Internet Bankieren, telefonisch via 0900 - 00 24 (uitleg tarieven) of bij een van onze kantoren.

Spaarrekening opheffen

U kunt uw Private Banking Beleggingsrekening beëindigen wanneer u wilt. Aan het beëindigen zijn geen kosten verbonden. U kunt uw spaarrekening opheffen via Internet Bankieren of bij een van onze kantoren.

Vragen of hulp nodig? Bel het Private Banking Advies en Service Team.

0800 - 024 07 34 (gratis)

Gezocht: investeerders die vertrouwen geven

Informal Investment Services

Ingrid Cayet van Madaga

Voor Ingrid Cayet van Madaga zijn de ervaring én het vertrouwen van haar investeerder belangrijk. 'Zij zet mij steeds in mijn kracht, zodat ik de juiste beslissingen kan nemen.'

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin