Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over Private Banking Beleggingsrekening

Wat is de Private Banking Beleggingsrekening?

De Private Banking Beleggingsrekening is een spaarrekening waarmee u ook kunt beleggen. U kunt direct van uw PB Beleggingsrekening beleggingen kopen. Ook als u beleggingen verkoopt, staat het bedrag direct op uw PB Beleggingsrekening. U mag altijd uw spaargeld inleggen en opnemen.

Voor wie?

Voor klanten van ABN AMRO MeesPierson

Rente

0,30%  
Boven € 1.200.000,- wordt geen rente vergoed.

De rentepercentages zijn variabel. Dit betekent dat ABN AMRO de rente kan wijzigen, ook tijdens het kwartaal.

Wanneer krijg ik de rente?

U ontvangt de rente op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december op uw rekening. U kunt deze rentebijschrijving pas op de vijfde werkdag van het volgende kwartaal op uw afschrift zien.

Hoe wordt de rente berekend?

U ontvangt elk kwartaal rente. De genoemde rentepercentages zijn effectief op jaarbasis, omdat u elk kwartaal rente ontvangt. Dit betekent dat u bovengenoemde rente ontvangt als u uw spaargeld met bijgeboekte rente een jaar op de spaarrekening laat staan en als de rente tussentijds niet wijzigt. U ontvangt dan 'rente op rente'. Dit resulteert in bovengenoemde rentepercentages.

Hoeveel kan ik kosteloos opnemen?

U kunt kosteloos uw totale spaargeld opnemen.

Geld storten

U mag altijd geld storten. Dit doet u door een bedrag in euro over te maken naar uw Private Banking Beleggingsrekening of door uw beleggingen te verkopen. Voor de verkoop van beleggingen gelden de gebruikelijke kosten.

Geld opnemen

  • U heeft een beleggingsdepot nodig om te kunnen beleggen met de Private Banking Beleggingsrekening. Dit kan een bestaand beleggingsdepot zijn of een nieuwe.

  • U kunt op elk gewenst moment uw spaargeld opnemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Voor de verkoop van beleggingen gelden de gebruikelijke kosten. Opnemen doet u door het overmaken van een bedrag naar een spaar- of betaalrekening die u bij de bank aanhoudt of het aankopen van beleggingen via Internet Bankieren.

Depositogarantiestelsel

Deze spaarrekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad vindt u op abnamro.nl/garantiestelsel.

Spaarrekening openen

U kunt een Private Banking Beleggingsrekening openen als u een beleggingsdepot heeft bij ABN AMRO. U doet dit online via Internet Bankieren, telefonisch via 0900 - 00 24 (uitleg tarieven) of bij een van onze kantoren.

Spaarrekening opheffen

U kunt uw Private Banking Beleggingsrekening beëindigen wanneer u wilt. Aan het beëindigen zijn geen kosten verbonden. U kunt uw spaarrekening opheffen via Internet Bankieren of bij een van onze kantoren.

Vragen of hulp nodig? Bel het Private Banking Advies en Service Team.

0800 - 024 07 34 (gratis)

Direct contact vanuit de app

Sneller bellen via Mobiel Bankieren

Geïdentificeerd bellen via de app

Als u ons belt via de Mobiel Bankieren app, krijgt u direct de juiste persoon aan de lijn. En omdat u al ingelogd bent, weten we meteen wie er belt. Zo kunnen we u sneller helpen.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin