Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over Ondernemers Oriëntatierekening

Wat is de Ondernemers Oriëntatierekening?

Heeft u onlangs uw onderneming verkocht? Of een deel ervan? Met de Ondernemers Oriëntatierekening heeft u een jaar de tijd om na te denken over wat u met uw geld wilt doen. Het maximale bedrag dat u kunt inleggen is € 10.000.000,-.

Voor wie?

Voor klanten van ABN AMRO MeesPierson die (een deel van) hun onderneming hebben verkocht.

Rente

0,30% 
Als u gedurende dat jaar met uw gehele spaarsaldo of een deel ervan gaat beleggen, ontvangt u over dit deel bovendien een bonus van 0,50%.

Deze bonus wordt berekend over het aantal dagen dat uw spaargeld op de spaarrekening heeft gestaan met een maximum van 1 jaar. Als er na 1 jaar nog spaargeld op uw Ondernemers Oriëntatierekening rekening staat, maakt de bank uw spaargeld over naar de Private Banking Spaarrekening.

Het maximale saldo waarover u rente ontvangt is  € 10.000.000,-.

De rentepercentages zijn variabel. Dit betekent dat ABN AMRO de rente kan wijzigen, ook tijdens het kwartaal.

Wanneer krijg ik de rente?

U ontvangt de rente op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december op uw rekening. U kunt deze rentebijschrijving pas op de vijfde werkdag van het volgende kwartaal op uw afschrift zien.

Hoe wordt de rente berekend?

Uw rente wordt berekend over de dagen dat uw spaargeld op de spaarrekening heeft gestaan.

Hoeveel kan ik kosteloos opnemen?

U kunt op elk gewenst moment kosteloos het hele bedrag opnemen.

Geld storten

U kunt het bedrag dat u ontvangt na de verkoop van (een deel van) uw onderneming tot zes maanden na de verkoop storten. Dit doet u door een bedrag in euro naar uw Ondernemers Oriëntatierekening over te maken.

Geld opnemen

U mag altijd uw spaargeld opnemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. U neemt geld op door een bedrag in euro naar uw tegenrekening over te maken.

Depositogarantiestelsel

Deze spaarrekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad vindt u op abnamro.nl/garantiestelsel.

Spaarrekening openen

Openen van deze rekening doet u bij een van onze kantoren, maak hiervoor een afspraak.
U kunt één Ondernemers Oriëntatierekening openen. Aan het openen zijn geen kosten verbonden. Voor het openen en het gebruik van de Ondernemers Oriëntatierekening heeft u een tegenrekening nodig.

Spaarrekening opheffen

U kunt uw Ondernemers Oriëntatierekening opzeggen wanneer u wilt. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Als er nog spaargeld op uw rekening staat na 1 jaar, maakt de bank uw spaargeld over naar de Private Banking Spaarrekening. Als u deze rekening niet heeft, wordt deze alsnog voor u geopend.
Als het overmaken naar uw Tegenrekening niet mogelijk is, zal de bank uw spaargeld bewaren op een rekening van de bank zelf. Over dit spaargeld ontvangt u geen rente.

Vragen of hulp nodig? Bel het Private Banking Advies en Service Team.

0800 - 024 07 34 (gratis)

Direct contact vanuit de app

Sneller bellen via Mobiel Bankieren

Geïdentificeerd bellen via de app

Als u ons belt via de Mobiel Bankieren app, krijgt u direct de juiste persoon aan de lijn. En omdat u al ingelogd bent, weten we meteen wie er belt. Zo kunnen we u sneller helpen.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin