Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over Direct Kwartaal Sparen

Wat is Direct Kwartaal Sparen?

Direct Kwartaal Sparen is een spaarrekening waarbij u altijd uw spaargeld mag opnemen. U krijgt altijd een basisrente. Over het spaargeld dat tot het eind van een kwartaal op uw rekening staat, krijgt u ook een bonusrente. Ook als u het bedrag in de loop van dat kwartaal heeft gestort.

Voorwaarden

Voorwaarden Direct Kwartaal Sparen (pdf, 842kB)

Voor wie?

 • Voor particulieren

 • Voor particuliere pensioen BV's

 • Voor stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk en die geen onderneming drijven.

Rente

 • 0,20%

  Dit is de huidige basisrente. De basisrente ontvangt u altijd tot
  € 1.000.000,-.

 • 0,15%

  Dit is de huidige bonusrente. U krijgt bonusrente over het spaargeld dat tot het eind van het kwartaal op uw rekening staat. Ook als u het bedrag in de loop van dat kwartaal heeft gestort.

 • De genoemde rentepercentages zijn de effectieve rentes op jaarbasis. De rentepercentages van Direct Kwartaal Sparen staan niet vast. De bank kan deze altijd wijzigen.

 • Boven de € 1.000.000,- krijgt u geen rente. Spaart u meer? Bekijk de andere spaarvormen bij sparen bij ABN AMRO MeesPierson.

Wanneer krijg ik de rente?

Wij maken de rente naar u over op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december. U ziet deze betaling de tweede werkdag van het volgende kwartaal bij uw bij- en afschrijvingen.

Wanneer krijg ik bonusrente?

Wilt u geld overmaken naar uw spaarrekening en zeker weten dat u hierover de bonusrente krijgt? Laat dan het geld tot het eind van een kwartaal op de rekening staan. U krijgt de bonusrente als u het geld op de rekening laat staan tot en met: 30 maart, 29 juni, 29 september of 30 december.

Geld opnemen

 • U kunt uw spaargeld opnemen wanneer u wilt. Dit kost u niets. U neemt geld op door een bedrag over te maken van uw spaarrekening naar uw ABN AMRO betaalrekening. Dit kan via Internet Bankieren of via de Mobiel Bankieren app.

 • Over het bedrag dat u tijdens een kwartaal opneemt, krijgt u alleen de basisrente.

Depositogarantiestelsel

Deze spaarrekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad vindt u op abnamro.nl/garantiestelsel.

Spaarrekening openen

U kunt Direct Kwartaal Sparen openen als u een betaalrekening of een andere spaarrekening bij ABN AMRO heeft. Lees meer over hoe u Direct Kwartaal Sparen kunt openen.

Direct contact vanuit de app

Sneller bellen via Mobiel Bankieren

Geïdentificeerd bellen via de app

Als u ons belt via de Mobiel Bankieren app, krijgt u direct de juiste persoon aan de lijn. En omdat u al ingelogd bent, weten we meteen wie er belt. Zo kunnen we u sneller helpen.

Volg ons via

 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin