Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over Direct Kwartaal Sparen

Wat is Direct Kwartaal Sparen?

Direct Kwartaal Sparen is een spaarrekening waarbij u altijd uw spaargeld mag opnemen. U krijgt altijd een basisrente. Over het spaargeld dat tot het eind van een kwartaal op uw rekening staat, krijgt u ook een bonusrente. Ook als u het bedrag in de loop van dat kwartaal heeft gestort.

Voorwaarden

Voorwaarden Direct Kwartaal Sparen (pdf, 842kB)

Voor wie?

 • Voor particulieren

 • Voor particuliere pensioen BV's

 • Voor stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk en die geen onderneming drijven.

Rente

 • 0,20%

  Dit is de huidige basisrente. De basisrente ontvangt u altijd tot
  € 1.000.000,-.

 • 0,15%

  Dit is de huidige bonusrente. U krijgt bonusrente over het spaargeld dat tot het eind van het kwartaal op uw rekening staat. Ook als u het bedrag in de loop van dat kwartaal heeft gestort.

 • De genoemde rentepercentages zijn de effectieve rentes op jaarbasis. De rentepercentages van Direct Kwartaal Sparen staan niet vast. De bank kan deze altijd wijzigen.

 • Boven de € 1.000.000,- krijgt u geen rente. Spaart u meer? Bekijk de andere spaarvormen bij sparen bij ABN AMRO MeesPierson.

Wanneer krijg ik de rente?

Wij maken de rente naar u over op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december. U ziet deze betaling de tweede werkdag van het volgende kwartaal bij uw bij- en afschrijvingen.

Wanneer krijg ik bonusrente?

Wilt u geld overmaken naar uw spaarrekening en zeker weten dat u hierover de bonusrente krijgt? Laat dan het geld tot het eind van een kwartaal op de rekening staan. U krijgt de bonusrente als u het geld op de rekening laat staan tot en met: 30 maart, 29 juni, 29 september of 30 december.

Geld opnemen

 • U kunt uw spaargeld opnemen wanneer u wilt. Dit kost u niets. U neemt geld op door een bedrag over te maken van uw spaarrekening naar uw ABN AMRO betaalrekening. Dit kan via Internet Bankieren of via de Mobiel Bankieren app.

 • Over het bedrag dat u tijdens een kwartaal opneemt, krijgt u alleen de basisrente.

Depositogarantiestelsel

Deze spaarrekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad vindt u op abnamro.nl/garantiestelsel.

Spaarrekening openen

U kunt Direct Kwartaal Sparen openen als u een betaalrekening of een andere spaarrekening bij ABN AMRO heeft. Lees meer over hoe u Direct Kwartaal Sparen kunt openen.

Gezocht: investeerders die vertrouwen geven

Informal Investment Services

Ingrid Cayet van Madaga

Voor Ingrid Cayet van Madaga zijn de ervaring én het vertrouwen van haar investeerder belangrijk. 'Zij zet mij steeds in mijn kracht, zodat ik de juiste beslissingen kan nemen.'

Volg ons via

 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin