Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over Charitas Spaarrekening

Wat is de Charitas Spaarrekening?

De Charitas Spaarrekening is een spaarrekening waarbij u altijd spaargeld mag inleggen en opnemen. U krijgt elk kwartaal rente gestort op deze spaarrekening.

Voor wie?

Voor klanten van ABN AMRO MeesPierson die bij het segment Instituten & Charitas bankieren. De klanten die de spaarrekening kunnen openen zijn particuliere pensioen B.V.'s en stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk, die geen onderneming hebben.

Voorwaarden

Voorwaarden Charitas Spaarrekening (pdf, 63kB)

Rente

0,30% 
Deze rente ontvangt u over spaargeld tot en met € 10.000.000,-

Dit rentepercentage is variabel. Dit betekent dat ABN AMRO MeesPierson de rente kan wijzigen, ook tijdens het kwartaal.

Wanneer krijg ik de rente?

U ontvangt de rente op 31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december op uw rekening. U kunt deze rentebijschrijving pas op de vijfde werkdag van het volgende kwartaal op uw afschrift zien.

Hoe wordt de rente berekend?

U ontvangt elk kwartaal rente. De genoemde rentepercentages zijn effectief op jaarbasis, omdat u elk kwartaal rente ontvangt. Dit betekent dat u bovengenoemde rente ontvangt als u uw spaargeld met bijgeboekte rente een jaar op de spaarrekening laat staan en als de rente tussentijds niet wijzigt. U ontvangt dan 'rente op rente'. Dit resulteert in bovengenoemde rentepercentages.

Hoeveel kan ik kosteloos opnemen?

U kunt op elk gewenst moment kosteloos het hele bedrag opnemen.

Geld storten

U mag altijd geld storten. Dit doet u door een bedrag in euro over te maken naar uw Charitas Spaarrekening.

Geld opnemen

U mag altijd uw spaargeld opnemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. U neemt geld op door een bedrag in euro naar uw tegenrekening over te maken.

Depositogarantiestelsel

Deze spaarrekening valt onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt u als ABN AMRO Bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt u op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Meer informatie en het informatieblad vindt u op abnamro.nl/garantiestelsel.

Spaarrekening openen

U kunt één Charitas Spaarrekening openen. Aan het openen zijn geen kosten verbonden. Voor het openen en het gebruik van de Charitas Spaarrekening heeft u een tegenrekening nodig.

Spaarrekening opheffen

U kunt uw Charitas Spaarrekening beëindigen wanneer u wilt. Aan het beëindigen zijn geen kosten verbonden. U kunt uw spaarrekening opheffen via Internet Bankieren of bij een van onze kantoren.

Vragen of hulp nodig? Bel het Private Banking Advies en Service Team.

0800 - 024 07 34 (gratis)

Wezenlijk bijdragen aan een duurzame toekomst

Uw vermogen duurzaam inzetten

Duurzaam

Wezenlijk bijdragen aan een betere toekomst voor de wereld is voor iedereen anders. Hoe zet u uw vermogen duurzaam in?

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin