Naar de navigatie Naar de inhoud

Levenstestament

Levenstestament van ABN AMRO MeesPierson

Als u zelf niet meer beslissen kunt

Stel dat u door ziekte of een ongeval niet meer zelf kunt handelen. Wie neemt dan de beslissingen namens u? En welke wensen en ideeën dient diegene hierbij in acht te nemen? Deze zaken kunt u vastleggen in een levenstestament.

Een gewoon testament treedt in werking na overlijden van de opsteller van het testament. Een levenstestament is bedoeld voor de situatie dat iemand tijdens zijn leven, door bijvoorbeeld ziekte of ouder worden, niet meer zelf kan handelen. In juridische termen spreekt men dan over wilsonbekwaamheid.

Iemand anders dan de wilsonbekwame persoon moet zijn zaken op gebied van financiën, verzorging en/of medische behandeling gaan regelen. Door uw wensen vast te leggen in een levenstestament kunt u in geval van wilsonbekwaamheid dus toch in zekere mate de regie in handen houden, ondanks dat de uitvoering bij een ander komt te liggen.

Lees verder over de mogelijkheden. En als u wilt praten over het levenstestament, maak dan afspraak. We helpen u graag.

Dit is een document waarin iemand verklaart wat er na het overlijden met zijn of haar nalatenschap moet gebeuren. Met een testament kan iemand dus afwijken van het wettelijk erfrecht. Een notaris stelt een testament op en meldt dit bij het Centraal Testamentenregister. Weet u niet of de overledene een testament had? U kunt dit navragen bij een notaris of bij het Centraal Testamentregister in Den Haag.
 

Levenstestament in het kort

  • U legt uw wensen vast voor het geval u 'wilsonbekwaam' wordt
  • U wijst een gemachtigde aan
  • Zo houdt u toch enigszins de regie in handen

Alles over het Levenstestament

  • Voorzieningen in de wet bij wilsonbekwaamheid en de bijkomstigheden

  • U kunt een gemachtigde aanwijzen, maar waar moet u dan aan denken?

  • Wat legt u vast in het levenstestament, en hoe?

Kunnen we u helpen met het Levenstestament?

Nadenken over wat de gevolgen kunnen zijn als er iets met u gebeurt, is misschien niet prettig. Maar onvoorbereid in een dergelijke situatie terechtkomen is waarschijnlijk nog vervelender. Zowel voor uzelf als voor uw naasten. Zoals u ziet zijn er verschillende mogelijkheden. In bepaalde gevallen is ook maatwerk mogelijk. Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak. Geheel vrijblijvend.

Vragen of hulp nodig? Bel met onze collega's van Private Assistance.

Bel +31 (0) 20 343 43 43

Dagelijkse bankzaken?

Private Assistance helpt u graag

Team Private Assistance

Hulp nodig met uw dagelijkse bankzaken? Onze collega's van Private Assistance zitten voor u klaar. Bel +31 (0) 20 343 43 43.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via LinkedIn