Naar de navigatie Naar de inhoud

Informal Investment voor ondernemers

Realiseer uw plannen

Een investeerder die past bij uw ambitie


Via Informal Investment Services bereikt u een omvangrijk investeerdersnetwerk. Dit zijn succesvolle (ex-)ondernemers. Naast kapitaal, kunnen zij met hun kennis ervaring en netwerk bijdragen aan het succes van uw onderneming.

Wij stellen u voor aan investeerders waarvan het profiel past bij uw onderneming en plannen. Via ons online platform en onze bijeenkomsten kunt u met onze investeerders in contact komen.

 

 • In alle levensfases en bijna alle branches
 • Match met investeerders die niet alleen willen investeren met kapitaal, maar ook met kennis en ervaring
 • Gezocht kapitaal tussen € 100.000,- en € 2.000.000,-

House of Einstein In onze toekomstplannen zetten we in op verdere groei. Dat betekende dat we meer geld nodig hadden. Mei Ling Tan en Jantien Herfst, oprichters House of Einstein

 • Hoe werkt het en wat zijn de tijdslijnen?

  Wij ontvangen graag uw ondernemingsplan of informatiememorandum. Binnen 2 weken na ontvangst krijgt u een terugkoppeling van ons. Aan de hand van uw ondernemingsplan bepalen wij of wij het kansrijk achten om uw onderneming succesvol voor te leggen aan onze investeerders.

  Samen met u maken wij vervolgens een profiel van uw onderneming, dat wij op ons online platform plaatsen. Op dit platform wordt uw profiel zichtbaar voor onze investeerders. Verder kunt u zich op ons platform presenteren via een video (pitch of bedrijfsvideo). Ook kunt u ander beeldmateriaal en aanvullende informatie toevoegen aan uw profiel. Is er interesse vanuit onze investeerders? Dan plannen wij een 1-op-1 gesprek met de betreffende investeerder(s).

 • Bemiddelen jullie ook voor sociale ondernemingen?

  Steeds meer ondernemers hebben primair een maatschappelijke doelstelling die ze willen bereiken met een gedegen verdienmodel. En veel van onze investeerders hebben juist belangstelling voor investeringskansen met social impact.
  ABN AMRO wil sociale ondernemingen bovendien ondersteunen en brengt deze ondernemers en investeerders dan ook bij elkaar, onder andere op onze jaarlijkse Social Impact Pitch Day. Tijdens dit event presenteren 10 sociale ondernemers zich aan ons investeerdersnetwerk. 

  Bekijk hieronder enkele voorbeelden van sociale ondernemingen die gebruik hebben gemaakt van onze dienstverlening.

  Power Window, winnaar Social Impact Pitch Day 2016
  Video over Power Windows

  Rural Spark, winnaar Social Impact Pitch Day 2015
  Winnaar 2015: Rural Spark

  Interview met Michiel Visser van Konnektid
  michel-visser_konnektid
 • Hebben jullie voorbeelden van ondernemers die een match hebben gevonden via Informal Investment Services?

  Ja, lees bijvoorbeeld de cases van:

  Xpozer House of Einstein
  Informal Investment Services - Xpozer Informal Investment Services - House of Einstein
  Luxexcel Involtum Services
  Informal Investment Services - Luxexcel Informal Investments case - NomadPower
 • Wat zijn de tarieven van de dienstverlening van Informal Investment Services?

  Het indienen van uw plan en de beoordeling door Informal Investment Services zijn kosteloos. Pas als wij besluiten samen verder te gaan en u voor te stellen aan investeerders, betaalt u een inschrijffee van
  € 550,- (exclusief BTW).

  Komt er via Informal Investment Services een succesvolle match tot stand? Dan vragen wij een succesfee van 2,25% over het participatiebedrag tot € 500.000,- met een minimum van € 2.300,- en 1,00% over het deel van het participatiebedrag groter dan € 500.000,- (exclusief BTW).

Dagelijkse bankzaken?

Private Assistance helpt u graag

Team Private Assistance

Hulp nodig met uw dagelijkse bankzaken? Onze collega's van Private Assistance zitten voor u klaar. Bel +31 (0) 20 343 43 43.

Volg ons via

 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via LinkedIn