Naar de navigatie Naar de inhoud

Verkoopgolf familiebedrijven

Wij zijn afgelopen maanden vaker dan de voorgaande jaren benaderd voor advies bij het verkopen van familiebedrijven. Ook het FD rapporteerde 5 november dat er een verkoopgolf van familiebedrijven wordt verwacht. Het FD baseert zich op een Onderzoek onder MKB-bedrijven door MarketResponse. Hieruit bleek dat éénderde van de eigenaren hun bedrijf binnen 5 jaar zou willen afstoten.

Bereid uw verkoop goed voor en denk na over de fiscale gevolgen

Het liefst verkopen ondernemers hun zaak aan familie of een andere ondernemer. Maar 6,5% van de ondervraagden zet een investeringsmaatschappij boven aan het lijstje van favorieten.

Wat uw voorkeur ook is: het is belangrijk de verkoop goed voor te bereiden. En om van te voren na te denken hoe u bij verkoop de opbrengst fiscaal in uw privévermogen opvoert.

Meer weten? Neem contact op

Meer weten? Neem contact op met Paul Roosen. Hij overlegt met u hoe een kennismakingsgesprek eruit zou kunnen zien. U bespreekt de locatie, de experts die bij uw gesprek kunnen zijn, de planning en terugkoppeling van de resultaten. We kunnen afspreken waar en wanneer het u uitkomt.

Paul Roosen is bereikbaar op:

Vragen die wij vaak tegenkomen

Met een introductiegesprek leren we uw situatie kennen.
Daarna kunnen wij een team van specialisten samenstellen dat u ondersteunt in het traject dat bij uw situatie past, en u blijft ondersteunen bij het vervolg.

De vragen:

  • Wat is een reële prijs voor mijn onderneming?
  • Moet ik herstructureren voor de verkoop van mijn onderneming en wat zal ik doen met mijn bedrijfspand of onroerend goed?
  • Hoe kan ik bij de verkoop van mijn onderneming zo goed mogelijk de familiebelangen behartigen?
  • Wat is de beste manier om de opbrengst uit de verkoop van de onderneming fiscaal aan te wenden?
  • Verkoop ik in één keer of liever geleidelijk?

Neem nu contact op met Paul Roosen

Wilt u antwoord op uw vragen? Neem nu contact op met Paul Roosen. Tijdens kantooruren kunt u hem bellen op +31620634338. En mailen kan de hele dag door, op paul.roosen@nl.abnamro.com.

Gezocht: investeerders die vertrouwen geven

Informal Investment Services

Ingrid Cayet van Madaga

Voor Ingrid Cayet van Madaga zijn de ervaring én het vertrouwen van haar investeerder belangrijk. 'Zij zet mij steeds in mijn kracht, zodat ik de juiste beslissingen kan nemen.'

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin