Naar de navigatie Naar de inhoud

Verkoopgolf familiebedrijven

Wij zijn afgelopen maanden vaker dan de voorgaande jaren benaderd voor advies bij het verkopen van familiebedrijven. Ook het FD rapporteerde 5 november dat er een verkoopgolf van familiebedrijven wordt verwacht. Het FD baseert zich op een Onderzoek onder MKB-bedrijven door MarketResponse. Hieruit bleek dat een derde van de eigenaren hun bedrijf binnen 5 jaar zou willen afstoten.

Bereid uw verkoop goed voor en denk na over de fiscale gevolgen

Het liefst verkopen ondernemers hun zaak aan familie of een andere ondernemer. Maar 6,5% van de ondervraagden zet een investeringsmaatschappij boven aan het lijstje van favorieten.

Wat uw voorkeur ook is: het is belangrijk de verkoop goed voor te bereiden. En om van te voren na te denken hoe u bij verkoop de opbrengst fiscaal in uw privévermogen opvoert.

Meer weten? Neem contact op

Meer weten? Neem contact op met Paul Roosen. Hij overlegt met u hoe een kennismakingsgesprek eruit zou kunnen zien. U bespreekt de locatie, de experts die bij uw gesprek kunnen zijn, de planning en terugkoppeling van de resultaten. We kunnen afspreken waar en wanneer het u uitkomt.

Paul Roosen is bereikbaar op:

Vragen die wij vaak tegenkomen

Met een introductiegesprek leren we uw situatie kennen.
Daarna kunnen wij een team van specialisten samenstellen dat u ondersteunt in het traject dat bij uw situatie past, en u blijft ondersteunen bij het vervolg.

De vragen:

  • Wat is een reële prijs voor mijn onderneming?
  • Moet ik herstructureren voor de verkoop van mijn onderneming en wat zal ik doen met mijn bedrijfspand of onroerend goed?
  • Hoe kan ik bij de verkoop van mijn onderneming zo goed mogelijk de familiebelangen behartigen?
  • Wat is de beste manier om de opbrengst uit de verkoop van de onderneming fiscaal aan te wenden?
  • Verkoop ik in één keer of liever geleidelijk?

Neem nu contact op met Paul Roosen

Wilt u antwoord op uw vragen? Neem nu contact op met Paul Roosen. Tijdens kantooruren kunt u hem bellen op +31620634338. En mailen kan de hele dag door, op paul.roosen@nl.abnamro.com.

Dagelijkse bankzaken?

Private Assistance helpt u graag

Team Private Assistance

Hulp nodig met uw dagelijkse bankzaken? Onze collega's van Private Assistance zitten voor u klaar. Bel +31 (0) 20 343 43 43.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via LinkedIn