Naar de navigatie Naar de inhoud

Dermasun Medical heeft een apparaat ontwikkeld voor UVB-lichttherapie. Die therapie is bestemd voor mensen met psoriasis, eczeem of zonneallergie.

 

Geen genezing, wel verlichting

Psoriasis is een chronische huidaandoening die bij ongeveer twee tot drie procent van de bevolking voorkomt. Er bestaat momenteel geen genezing voor. Wel zijn er therapieën die de symptomen kunnen verlichten, zoals UVB-lichttherapie. Vooral mensen met matige tot ernstige psoriasis zijn hierbij gebaat.

Thuis in de douche: dagelijks therapie

Het apparaat kan bij mensen thuis in de douche geplaatst worden, waardoor zij dagelijks de lichttherapie kunnen krijgen. Voor patiënten betekent dit een veel gebruiksvriendelijkere behandelmethode dan de lichtbehandeling in het ziekenhuis of het gebruik van zware medicamenten. De lichttherapie is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen van het VUMC  en het LUMC.

 

Investeerders met relevante ervaring

Iwan van Vijfeijken is managing director van DermaSun Medical. 'Via individuele gesprekken en pitches hebben we uiteindelijk twee investeerders gevonden met voor ons relevante ervaring. Als start-up beleef je spannende tijden en is het een uitdaging om je product geaccepteerd te krijgen. Een belangrijke doorbraak hierbij is opname van de therapie in de basisverzekering geweest.

Informal Investment Services - Dermasun

 

Kennis en een interessant netwerk

Onze investeerders spelen een betrokken rol en staan ons bij met verschillende adviezen. Zo is één  van onze investeerders afkomstig uit de farmaceutische industrie en beschikt hierdoor niet alleen over veel kennis maar ook een interessant netwerk.'

Meer dan alleen geld

'Iwan moet drie petten dragen,' aldus één van de investeerders. 'Die van uitvinder, directeur en die van vertegenwoordiger. Ik kan hem daarbij ondersteunen. Als investeerder neem je meer mee dan alleen geld. Bijvoorbeeld ervaring, geduld, kennis, relativering en enthousiasme. Daarnaast moet je ondernemen begrijpen en houden van eigenwijze mensen.'

 

Voor meer informatie: www.dermasun.com

Direct contact vanuit de app

Sneller bellen via Mobiel Bankieren

Geïdentificeerd bellen via de app

Als u ons belt via de Mobiel Bankieren app, krijgt u direct de juiste persoon aan de lijn. En omdat u al ingelogd bent, weten we meteen wie er belt. Zo kunnen we u sneller helpen.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin