Naar de navigatie Naar de inhoud

Familiehypotheek

Uw kind helpen met de financiering van zijn of haar woning

Uw zoon of dochter zoekt een nieuwe woning of heeft net een droomhuis gekocht. Als ouders kunt u hem of haar helpen met de financiering.

Hieronder leest u een aantal van de mogelijkheden om uw kind te helpen. In een persoonlijk gesprek spreken wij graag met u over de 'beste' oplossing voor uw persoonlijke situatie en het optimaal gebruik van de fiscale mogelijkheden.

 
huis in frankrijk

U schenkt een bedrag ineens

Door een bedrag ineens te schenken, beschikt uw kind over meer 'eigen geld'. Daardoor kan uw zoon of dochter een gedeelte van de woning financieren met de schenking, waardoor hij of zij minder hoeft te lenen en een lagere maandlast heeft. Er gelden fiscale regels voor de hoogte en het doel van de schenking. Uiteraard kunnen wij u hierover adviseren.

 

U verstrekt de gehele hypothecaire geldlening

Ook als u de volledige hypotheek aan uw kind verstrekt, kan hij of zij profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Hiervoor is een aantal richtlijnen opgesteld: uw kind moet bijvoorbeeld een marktconforme rente aan u betalen. Een bijkomend voordeel voor u kan zijn dat u een hoger rendement ontvangt dan u nu over uw vermogen krijgt. U kunt daarbij ook een gedeelte van de te betalen rente aan uw zoon of dochter schenken waardoor de maandlast lager wordt. Wij vertellen u graag meer hierover.

moderne villa
 
villa

U verstrekt een gedeelte van de lening voor de aankoop van de woning

Wilt of kunt u niet het volledige hypotheekbedrag aan uw kind lenen? Dan is er de mogelijkheid om een gedeelte van de lening te verstrekken als aanvulling op de hypotheek van de bank. Uiteraard gelden hier ook richtlijnen om te profiteren van hypotheekrenteaftrek over het volledige hypotheekbedrag en is hierbij een combinatie met schenken mogelijk. De verschillende mogelijkheden bespreken wij graag met u.

Direct contact vanuit de app

Sneller bellen via Mobiel Bankieren

Geïdentificeerd bellen via de app

Als u ons belt via de Mobiel Bankieren app, krijgt u direct de juiste persoon aan de lijn. En omdat u al ingelogd bent, weten we meteen wie er belt. Zo kunnen we u sneller helpen.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin