Naar de navigatie Naar de inhoud

Wat kunt u met Mobiel Bankieren?

Mobiel Bankieren

Veilig en eenvoudig overboeken

Nu downloaden

Al uw bankzaken inzichtelijk

Altijd en overal inzicht in bij- en afschrijvingen van uw rekeningen en creditcardbetalingen, of snel een betaling doen zonder e.dentifier? Met de Mobiel Bankieren app heeft u uw bank altijd bij de hand.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.
 

Saldi en bij- en afschrijvingen bekijken

In de Mobiel Bankieren app ziet u dezelfde rekeningen als in uw Internet Bankieren-omgeving. Na inloggen in de app ziet u meteen een overzicht van uw rekeningen en bijbehorende saldi. Selecteer een rekening door erop te klikken om de laatste bij- en afschrijvingen te bekijken.

Wanneer u vervolgens rechtsboven in het menu klikt, kunt u ook meteen zien wat de statussen zijn van de verschillende betalingen met betrekking tot deze rekening.

 

Bekijk uw creditcardbetalingen via de app

In de Mobiel Bankieren app kunt u ook de betalingen die u met uw creditcard heeft gedaan, bekijken. U kunt uw creditcard heel eenvoudig toevoegen aan de Mobiel Bankieren app.

 

Geld overboeken en periodiek overboeken

Met Mobiel Bankieren boekt u eenvoudig geld over. Dit kan naar uw eigen rekening(en) en rekeningen met een IBAN-nummer (binnen Nederland en Europa). U kunt uw opdracht verzenden zonder e.dentifier. Dit kan als u overboekt naar een bekende rekening en zolang het totaalbedrag binnen uw daglimiet blijft. Verzenden met uw identificatiecode of vingerafdruk is dan genoeg.

U kunt ook uw periodieke overboekingen toevoegen en wijzigen via de app. Geef zelf aan wanneer en hoe vaak u het bedrag wilt overboeken (iedere maand/kwartaal/jaar). Ook kunt u bestaande periodieke overboekingen wijzigen. Dit kan in het overzicht van uw geplande betalingen.

 

Betalen met identificatiecode of vingerafdruk

Wanneer u de Mobiel Bankieren app installeert, wordt u gevraagd een 5-cijferige geheime identificatiecode te kiezen. Heeft u een iPhone of iPad met Touch ID én iOS versie 9 of een Android-toestel met vingerafdrukherkenning en Android versie 6 of hoger? Dan kunt u ook betalen met uw vingerafdruk instellen.

U kunt met uw identificatiecode en/of uw vingerafdruk inloggen, een overboeking bevestigen, betalen met IDEAL, een beleggingsorder plaatsen en instellingen wijzigen.

 

Zelf uw betaallimiet per dag bepalen

U kunt zelf instellen tot welk bedrag u per dag betalingen wilt doen via de Mobiel Bankieren app. Standaard staat dit ingesteld op €750,- per dag. U kunt dit heel eenvoudig wijzigen naar maximaal €5.000,- per dag.

 

Inzien van uw beleggingsportefeuille en beleggingsorders plaatsen

Na inloggen in de Mobiel Bankieren app ziet u ook meteen uw beleggingsrekening staan. Door op de rekening te klikken, gaat u naar een overzicht van uw beleggingsportefeuille. U kunt ook heel eenvoudig een order opgeven met uw 5-cijferige identificatiecode of met uw vingerafdruk en u kunt koersinformatie van de verschillende beleggingsproducten binnen uw portefeuille bekijken.

 

Snel contact opnemen met uw private banker of Private Assistance

Snel uw private banker of Private Assistance spreken? Dat kan ook als u ons belt vanuit de app. En wij zien direct dat u het bent, dus u hoeft zich niet meer te identificeren.

 

iDeal-betalingen doen

U kunt eenvoudig betalen met iDEAL zonder e.dentifier in webwinkels die iDEAL aanbieden. Handig als u geen e.dentifier bij de hand heeft. U moet dan 'Overboeken naar alle rekeningen zonder e.dentifier' hebben ingesteld en het bedrag moet vallen binnen uw daglimiet. Kies bij uw betaling voor betalen met iDEAL bij ABN AMRO via de Mobiel Bankieren app. De app opent en u kunt inloggen met uw identificatiecode of vingerafdruk. Selecteer de rekening waarvan u wilt betalen en kies voor Betalen. U verzendt de betaling met uw identificatiecode of vingerafdruk.

 

Acceptgiro's scannen en betalen

Een acceptgiro betalen? Met de camera van uw smartphone of tablet scant u snel de acceptgiro in. Het bedrag, rekeningnummer en kenmerk worden automatisch ingevuld in het betaalscherm. Staat de naam van de ontvanger in uw adresboek? Dan wordt deze ook overgenomen. U hoeft dus niets over te typen.

 

Geldautomaat zoeken

Heeft u contant geld nodig? Via de app vindt u snel een geldautomaat. U ziet op de kaart waar de dichtstbijzijnde geldautomaat is, van ABN AMRO of van een andere bank.

 

Inzien van periodieke overboekingen en geplande incasso's

Wanneer staat welke betaling ook alweer gepland? U kunt al uw periodieke overboekingen en geplande incasso's bekijken.

 

Onterechte incasso's terugboeken

Is er onterecht geld van uw rekening afgeschreven? U kunt een incasso 56 dagen 'storneren'. Dat kan ook via de app.

 

Instellen betaalprofiel voor Europa of de rest van de wereld

Met het betaalprofiel stelt u in of u binnen of buiten Europa wilt pinnen. U kunt binnen Mobiel Bankieren zien welk betaalprofiel uw pas heeft. Gaat u buiten Europa op reis? Wijzig dan uw betaalprofiel naar 'Wereld' met uw identificatiecode of vingerafdruk. De wijziging gaat direct in.

 

Uw betaalpas (de)blokkeren en vervangen

Bent u uw pas kwijt? Dan blokkeert u die heel simpel en snel. En als u uw pas toch weer vindt, heft u de blokkering zo weer op. Blijft uw pas onvindbaar, dan vraagt u via de app een nieuwe pas aan.

 

Zelf uw paslimiet wijzigen

Wilt u tijdelijk uw betaalpaslimiet verhogen? Om bijvoorbeeld een dure aankoop met uw pas te kunnen betalen of een hoger bedrag te pinnen? Pas dan de betaalpaslimiet aan via de app met uw identificatiecode of vingerafdruk. De wijziging gaat direct in. Heeft u uw betaalpaslimiet verhoogd? Zorg ervoor dat u die weer verlaagt. Zo geeft u criminelen geen kans als u uw pas kwijtraakt.

 

Meteen op de hoogte met notificaties

Handig: vanaf nu krijgt u persoonlijk bericht op uw telefoon als er belangrijk nieuws is over uw rekening(en) of andere producten bij ons. Heeft u een telefoon met Android? Dan staan notificaties standaard aan. Gebruikt u een iPhone of iPad? Dan vragen we u eerst toestemming of we u notificaties mogen sturen. U zet notificaties zelf makkelijk aan of uit. Ga hiervoor in de Mobiel Bankieren app naar 'Beheer > App > Notificaties'.

 

Opdrachten beheren met de Takenlijst

Net als in Internet Bankieren kunt u meer opdrachten tegelijk aanmaken en deze in één keer verzenden. Al uw opdrachten worden klaargezet in de Takenlijst. Hier selecteert u welke opdrachten u wilt versturen. En bent u begonnen aan een opdracht maar kunt u hem niet direct verzenden omdat u de e.dentifier nodig heeft, dan kunt u ervoor kiezen de opdracht in de takenlijst te plaatsen en deze op een later moment af te maken en te verzenden. Opdrachten wijzigen of verwijderen kan ook. Ook handig: u ziet het totaalbedrag van alle opdrachten die u heeft geselecteerd.

 

Zoeken in uw bij- en afschrijvingen

In het rekeningoverzicht vindt u bij- en afschrijvingen van de laatste 18 maanden. Selecteer een rekening en tik op het vergrootglas. U kunt dan op verschillende manieren zoeken: op bedrag, begunstigde of omschrijving. Maar ook op foto of logo. Als u de foto of het logo aantikt, verschijnt een overzicht. Dit kunt u overigens niet doen voor transacties via een geld- of betaalautomaat.

 

Makkelijk overboeken met reply-betaling

Met een reply-betaling maakt u makkelijk geld over naar een rekeningnummer waar u al eerder naar heeft overgeboekt. Dat kan met één druk op de knop. Zoek via uw bij- en afschrijving de betaling op. Open de details en druk onderaan het scherm op 'Overboeken'. Het rekeningnummer en de naam zijn al automatisch ingevuld.

 

Betaalverzoekjes met Tikkie

Etentje voorgeschoten? Geld inzamelen voor een cadeau? Met Tikkie stuurt u eenvoudig een betaalverzoek naar iemands smartphone.  Iedereen kan geld terugvragen met Tikkie. Het enige wat u nodig heeft is de app op uw telefoon en een Nederlandse betaalrekening. Terugbetalen kan zelfs zonder dat u de app heeft geïnstalleerd. Tikkie is geen onderdeel van Mobiel Bankieren, maar een aparte app.

Grip op uw financiën met de Grip app

Met de Grip app heeft u meer inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Grip verdeelt uw inkomsten en uitgaven automatisch in categorieën, zodat u in een oogopslag kunt zien hoe uw dagelijkse uitgaven in elkaar zitten. U kunt eenvoudig budgetten instellen. Grip is geen onderdeel van Mobiel Bankieren, maar een aparte app.

Dagelijkse bankzaken?

Private Assistance helpt u graag

Team Private Assistance

Hulp nodig met uw dagelijkse bankzaken? Onze collega's van Private Assistance zitten voor u klaar. Bel +31 (0) 20 343 43 43.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via LinkedIn