Veilig online bankieren

Met Mobiel Bankieren en Internet Bankieren regelt u op ieder moment uw bankzaken. We doen er alles aan om dit zo veilig mogelijk te maken. U kunt zelf ook verschillende maatregelen nemen om de risico's te beperken.

 

Hoe veilig is contactloos betalen?

Het is de meestgestelde vraag over contactloos betalen. Contactloos betalen is simpel, zonder code kunnen betalen, maar wat als je die pas kwijtraakt? Is het voor criminelen dan makkelijk om geld van je rekening te halen? Of wat als zij 'per ongeluk' met speciale apparatuur tegen je aanstoten in een druk winkelcentrum? Ben je dan ook geld kwijt?

 

Fraude voorkomen

Wat kunt u doen?

De banken in Nederland hebben 5 veiligheidsregels opgesteld. Als u zich hieraan houdt, krijgt u altijd uw geld terug als er zonder toestemming geld is afgeschreven van uw rekening. 

Wat doen wij?

Om fraude tegen te gaan, werken wij nauw samen met andere banken en politie. Ook halen we samen met internetproviders valse websites offline. En als er ondanks uw en onze maatregelen, toch geld van uw rekening is afgeschreven, proberen we dat altijd terug te halen.

Malware en ransomware

Wat zijn ransomware en malware? En hoe kunt u zich hier tegen beschermen? Onze veiligheidsexpert Ireen Lammerts legt het uit.

Hoe herken ik phishing?

Criminelen zijn vindingrijk als het gaat om phishing via mail, telefoon en WhatsApp. Onze veiligheidsexpert Nadine Ballangee vertelt waar u op moet letten.