Duurzaam beleggen

De toekomst van beleggen

Onze maatschappij is aan het veranderen. Ook als het gaat over beleggen. Steeds meer beleggers beleggen een deel van hun portefeuille in duurzaam. Dat is een goede zaak, want duurzame beleggingen zijn cruciaal voor de toekomst van onze wereld én onze portemonnee. 

Bij duurzaam beleggen spelen naast het rendement, ook de gevolgen van een belegging op onze maatschappij, een belangrijke rol. U investeert in ondernemingen die voorop lopen bij het vinden en behouden van de balans tussen mens, milieu en maatschappij.

Rendement van duurzaam beleggen

Als u belegt in bedrijven die investeren in de juiste balans tussen mens, milieu en maatschappij hebben uw beleggingen volgens ABN AMRO MeesPierson een beter toekomstperspectief. Deze bedrijven zijn namelijk innovatiever en richten zich op vernieuwende technologieën, waardoor zij op termijn beter kunnen presteren.

Starten met duurzaam beleggen

Wilt u starten met duurzaam beleggen? Kijk dan eerst of beleggen iets voor u is en lees meer over de duurzame beleggingsmogelijkheden (afhankelijk van de grootte van uw beleggingsportefeuille) bij ABN AMRO MeesPierson.

Wanneer is een belegging duurzaam?

Een onderneming krijgt niet zomaar het predicaat 'duurzaam'. Om opgenomen te worden in de duurzame beleggingsportefeuille van ABN AMRO MeesPierson, moet een bedrijf voldoen aan scherpe duurzaamheidscriteria.

Meer weten?

Wilt u beleggen in duurzaam vermogensbeheer met een van de duurzame mandaten? Neem contact op met uw private banker of beleggingsadviseur. Nog geen klant bij ABN AMRO MeesPierson? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Duurzaam beleggen bij ABN AMRO MeesPierson

Een duurzame beleggingsportefeuille bestaat uit bedrijven die financieel én maatschappelijk rendement nastreven. Onze ambitie is om het duurzaam belegde vermogen te laten groeien van ruim 10 miljard euro nu, tot 16 miljard euro eind 2020.

ABN AMRO MeesPierson Private Banking

Vermogen vraagt om aandacht. Een goede Private Bank begrijpt dat en weet dat iedere klant unieke behoeften en wensen heeft. Bij ABN AMRO MeesPierson krijgt u daarom een eigen team van specialisten met specifieke kennis en ervaring. Wilt u meer weten? Lees dan meer over Private Banking van ABN AMRO MeesPierson of maak direct een geheel vrijblijvende afspraak. 

Beleggen brengt risico's met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico's van beleggen voor u op een rij gezet.