Naar de navigatie Naar de inhoud
lees de voordelen Maak een afspraak

Alles over Speciaal Mandaat

Wat is het Speciaal Mandaat?

Heeft u specifieke wensen of eisen? Dan kunt u kiezen voor een mandaat dat daarop aansluit. Ofwel voor een mandaat op maat.

 • Dit mandaat is zeer geschikt als u niet zelf mag beleggen of alleen mag beleggen als u voldoet aan strenge eisen.

 • Bijvoorbeeld als u een bestuurder van een grote onderneming bent. Of als u advocaat, accountant of fiscalist bent.

Samenvatting

 • Speciaal voor beleggers die specifieke eisen stellen aan het beheer van hun portefeuille

 • Professioneel en actief beheer van uw belegd vermogen

 • Geen omkijken naar uw beleggingen

 • Voor beleggingsportefeuilles vanaf € 2,5 miljoen.

Beleggingsmogelijkheden

Werkt u bij de overheid? Een religieuze instelling? Of vervult u op een andere manier een maatschappelijke of publieke functie? Dan kunt u met het Speciaal Mandaat toch beleggen. U belegt dan volgens de regels van de organisatie waar u werkt.

 • Dit mandaat is bij uitstek geschikt als u niet zelf mag beleggen of als u alleen mag beleggen als u aan strenge eisen voldoet. Dat geldt bijvoorbeeld voor bestuurders van grote ondernemingen, maar ook voor advocaten, accountants of fiscalisten.

 • Het beheer van uw vermogen begint met een zorgvuldige analyse. Zo weet u zeker dat uw vermogen belegd wordt op de manier die bij u past.

Beleggingsstijl

Eenvoud en transparantie in beleggingen, resultaten, risico's en kosten zijn de kernwoorden die bij het Speciaal Mandaat horen. De vermogensbeheerspecialisten van het Speciaal Mandaat hebben zeer veel beleggingservaring en beheren kleine klantportefeuilles. Daarom bent u verzekerd van persoonlijke aandacht, maatwerk en creatieve en innovatieve beleggingsoplossingen. Uw wensen en eisen vormen de basis van uw beleggingsportefeuille. Uw vermogensbeheerspecialist belegt voor u in beleggingen waarmee u goed kunt handelen.

 • Opbouw portefeuille
  Onze portefeuillemanagers verdelen uw portefeuille optimaal. Hoe ze uw portefeuille opbouwen, hangt mede af van uw risicoprofiel en de beleggingsvisie van onze economen en andere specialisten op de markt. Die visie bepaalt de voorkeur voor landen, sectoren, regio's en thema's. Een goede verdeling over de verschillende vermogenscategorieën levert op langere termijn de grootste bijdrage aan het rendement van uw portefeuille. En extra rendement, dat is waar onze specialisten altijd naar streven.

 • Uw rendement
  U kunt het rendement van uw beleggingsportefeuille vergelijken met een zogenoemde benchmark. Dit is een standaard beleggingsportefeuille met dezelfde risicovoorkeur en rendementsdoelstelling.

Informatievoorziening

Diverse informatiebronnen informeren u goed over uw beleggingsportefeuille. Zo houden wij u op de hoogte over de samenstelling van uw portefeuille, het rendement en ons beleggingsbeleid. Bovendien neemt uw private banker eens per jaar uw portefeuille met u door. 

 • Vermogensrapportage
  De vermogensrapportage geeft ieder kwartaal inzicht in de samenstelling van uw portefeuille. Ook ziet u de transacties in dat kwartaal, de verdeling over de verschillende vermogenscategorieën en het rendement.

 • Vermogensrapportage Online
  Via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in uw beleggingsportefeuille. Dat is Vermogensrapportage Online.

 • Fiscale opgave
  U ontvangt ieder jaar een fiscale opgave voor uw belastingaangifte.

 • Digitale nieuwsbrief
  U ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief met daarin een toelichting op de beleggingskeuzes.

 • Beleggingsinformatie
  Afhankelijk van de marktontwikkelingen ontvangt u updates over belangrijke ontwikkelingen.

Tarieven

Voor het Speciaal Mandaat binnen Vermogensbeheer betaalt u een all-in tarief. Soms betaalt u nog andere kosten. De tarieven vindt u in de tarievenkaart. Op de tarievenpagina vindt u meer uitleg over de tarieven. Ook vindt u vanaf daar rekenvoorbeelden die een indicatie geven van uw totale jaarlijkse kosten die horen bij de beleggingsvorm die u heeft gekozen. Dit noemen wij 'Heldere kosten beleggen'. 
Bekijk de tarieven van het Speciaal Mandaat op de tarievenpagina.

Interesse?

Is het Speciaal Mandaat het mandaat dat het meest geschikt voor u is? Uw private banker kan u meer vertellen over het contract en helpt u graag verder om  deze vorm van vermogensbeheer af te sluiten.

 • U kunt direct contact opnemen met uw private banker. Maar u kunt natuurlijk ook één van de kantoren bellen.

 • Bent u geïnteresseerd in het Speciaal Mandaat? Maar bent u nog geen klant? Maak dan een afspraak met ons, en ervaar wat wij voor u kunnen betekenen. 

lees de voordelen Maak een afspraak

Vragen of hulp nodig? Bel met onze collega's van Private Assistance.

Bel +31 (0) 20 343 43 43

Financieel jaaroverzicht 2016

Vanaf eind februari 2017

Financieel jaaroverzicht 2016

Het Financieel Jaaroverzicht 2016 gebruikt u voor uw administratie en uw belastingaangifte. Het staat eind februari voor u klaar.

Volg ons via

 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin