Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over Multi Manager Mandaat

Wat is het Multi Manager Mandaat?

Als u kiest voor het Multi Manager Mandaat, dan kiest u voor een breed gespreide portefeuille met beleggingsfondsen van vooraanstaande fondshuizen.

 • We stellen voor u een breed gespreide portefeuille samen uit het wereldwijde aanbod van ruim 140.000 beleggingsfondsen.

 • In de selectie van fondsen zijn we volledig onafhankelijk.

Samenvatting

 • Beleggen in een uitgekiende selectie van goed presterende beleggingsfondsen

 • Professioneel en actief beheer van uw belegd vermogen

 • Geen omkijken naar uw beleggingen

 • Voor beleggingsportefeuilles vanaf € 75.000,-.

Beleggingsmogelijkheden

Een wereldwijd aanbod van beleggingsfondsen. Daaruit stellen de portefeuillemanagers voor u een breed gespreide portefeuille samen. Een unieke fondsstructuur zorgt voor nog meer mogelijkheden. Hiermee heeft u toegang tot externe specialistische vermogensbeheerders, die vaak niet via reguliere kanalen voor particuliere beleggers beschikbaar zijn. Onze specialisten houden uiteraard steeds uw portefeuille in de gaten. Want een fonds dat vandaag goed presteert, kan morgen achterblijven. Daarom beheren zij uw portefeuille actief.

 • Aandelen
  De portefeuille van het Multi Manager Mandaat bestaat uit aandelenfondsen die zich richten op regio's en ondernemingen met een flink groeipotentieel. Fondsen die beleggen in kansrijke thema's komen ook in aanmerking. De regionale 'Funds of Mandates' voor Europa, de Verenigde Staten en Azië-Pacific vormen de kern van de aandelenportefeuille.

 • Obligaties
  Veiligheid, zekerheid en een goede afweging tussen rendement en risico. Dat staat bij een obligatiebelegging voorop. Risicospreiding is eveneens een belangrijk aandachtspunt. Het 'Fund of Mandates' met beleggingen in overheidsobligaties uit eurolanden vormen de kern. Wilt u het obligatiegedeelte van uw portefeuille invullen met individuele obligaties in plaats van obligatiefondsen? Dan kunt u kiezen voor het Multi Manager Obligaties Mandaat.

 • Overige beleggingen in het Multi Manager Mandaat
  Alternatieve beleggingen reageren vaak anders op marktontwikkelingen dan aandelen en obligaties. Daardoor kunnen ze het risico in uw portefeuille verkleinen. De portefeuillemanagers kunnen kiezen voor alternatieve beleggingen in vastgoed, grondstoffen en hedge funds. In het laatste geval hebben 'funds of hedge funds' de voorkeur. Dat zijn fondsen die investeren in meerdere hedgefondsen. Tot slot kunnen de portefeuillemanagers een deel van uw vermogen in liquiditeiten aanhouden.

Beleggingsstijl

Onze portefeuillemanagers verdelen uw portefeuille optimaal. Hoe ze uw portefeuille opbouwen, hangt onder andere af van de beleggingsvisie van onze economen en andere specialisten op de markt. Die visie bepaalt de voorkeur voor landen, sectoren, regio's en thema's. Een goede verdeling over de verschillende vermogenscategorieën levert op langere termijn de grootste bijdrage aan het rendement van uw portefeuille. En extra rendement, dat is waar onze specialisten altijd naar streven.

 • Uw rendement
  U kunt het rendement van uw beleggingsportefeuille vergelijken met een zogenoemde benchmark. Dit is een standaard beleggingsportefeuille met dezelfde risicovoorkeur en rendementsdoelstelling.

 • Zorgvuldige analyse
  Het beheer van uw vermogen begint met een zorgvuldige analyse. Zo weet u zeker dat onze portefeuillespecialisten uw vermogen beleggen op de manier die bij u past. De precieze invulling van uw beleggingsportefeuille hangt onder meer af van uw risicoprofiel en onze beleggingsvisie.
  Lees meer over risicoprofielen

Informatievoorziening

Diverse informatiebronnen informeren u goed over uw beleggingsportefeuille. Zo houden wij u op de hoogte over de samenstelling van uw portefeuille, het rendement en ons beleggingsbeleid. Bovendien neemt uw private banker eens per jaar uw portefeuille met u door. 

 • Vermogensrapportage
  De vermogensrapportage geeft ieder kwartaal inzicht in de samenstelling van uw portefeuille. Ook ziet u de transacties in dat kwartaal, de verdeling over de verschillende vermogenscategorieën en het rendement.

 • Vermogensrapportage Online
  Via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in uw beleggings portefeuille. Dat is Vermogensrapportage Online.

 • Fiscale opgave
  U ontvangt ieder jaar een fiscale opgave voor uw belastingaangifte.

 • Digitale nieuwsbrief
  U ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief met daarin een toelichting op de beleggingskeuzes.

 • Beleggingsinformatie
  Afhankelijk van de marktontwikkelingen ontvangt u updates over belangrijke ontwikkelingen.

Tarieven

Voor het Multi Manager Mandaat binnen Vermogensbeheer betaalt u een all-in tarief. Soms betaalt u nog andere kosten. De tarieven vindt u in de tarievenkaart. Op de tarievenpagina vindt u meer uitleg over de tarieven. Ook vindt u vanaf daar rekenvoorbeelden die een indicatie geven van uw totale jaarlijkse kosten die horen bij de beleggingsvorm die u heeft gekozen. Dit noemen wij 'Heldere kosten beleggen'.
Bekijk de tarieven van het Multi Manager Mandaat op de tarievenpagina.

Interesse?

Is het Multi Manager Mandaat het mandaat dat het meest geschikt voor u is? Uw private banker kan u meer vertellen over het contract en helpt u graag verder om  deze vorm van vermogensbeheer af te sluiten.

 • U kunt direct contact opnemen met uw private banker. Maar u kunt natuurlijk ook één van de kantoren bellen.

 • Bent u geïnteresseerd in het Multi Manager Mandaat? Maar bent u nog geen klant? Maak dan een afspraak met ons, en ervaar wat wij voor u kunnen betekenen. 

Vragen of hulp nodig? Bel met onze collega's van Private Assistance.

Bel +31 (0) 20 343 43 43

Financieel jaaroverzicht 2016

Vanaf eind februari 2017

Financieel jaaroverzicht 2016

Het Financieel Jaaroverzicht 2016 gebruikt u voor uw administratie en uw belastingaangifte. Het staat eind februari voor u klaar.

Volg ons via

 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin