Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over het Duurzaam Fondsen Mandaat

Wat is het Duurzaam Fondsen Mandaat?

Kiest u voor het Duurzaam Fondsen Mandaat, dan belegt u in de toekomst.

 • Uw beleggingsportefeuille bestaat uit duurzame beleggingsfondsen.

 • Deze fondsen investeren in bedrijven die vooroplopen bij het vinden en behouden van de balans tussen mensen, leefomgeving en winst.

Samenvatting

 • Beleggen in een breed gespreide portefeuille van duurzame beleggingsfondsen en individuele obligaties

 • Professioneel en actief beheer van uw belegd vermogen

 • Geen omkijken naar uw beleggingen

 • Voor beleggingsportefeuilles vanaf € 75.000,-.

Uw beleggingsportefeuille

De portefeuillemanagers van het Duurzaam Fondsen Mandaat selecteren duurzame beleggingsfondsen die vooroplopen als het gaat om de balans tussen mensen, leefomgeving en winst. Bij die selectie werken ze samen met Triodos MeesPierson, specialist in duurzaam vermogensbeheer en met AA Advisors, specialist in fondsselectie. Zo profiteert u van de expertise van verschillende fondsbeheerders die een eigen kijk op duurzaamheid hebben.

 • Aandelen
  De aandelenfondsen beleggen in een regio of richten zich op een bepaald type onderneming, zoals bedrijven die kunnen doorgroeien.

 • Obligaties
  Veiligheid, zekerheid en een optimale spreiding. Dat staat bij een obligatiebelegging voorop. Daarom kiezen de portefeuillemanagers voor obligaties met verschillende looptijden. De debiteuren waarvan zij de obligaties selecteren, moeten eveneens aan strenge duurzaamheidseisen voldoen. Overheidsobligaties uit eurolanden hebben de voorkeur.

 • Overige beleggingen in het Duurzaam Fondsen Mandaat
  Alternatieve beleggingen reageren vaak anders op marktontwikkelingen dan aandelen en obligaties. Daardoor kunnen ze het risico in uw portefeuille verkleinen. De portefeuillemanagers kunnen beleggen in fondsen die investeren in vastgoed, microfinanciering en alternatieve energie. Ook kunnen deze managers een deel van uw vermogen in liquiditeiten aanhouden.

Beleggingsstijl

Onze portefeuillemanagers zetten zich in voor een optimale verdeling van uw portefeuille. Hoe ze uw portefeuille opbouwen, hangt onder andere af van de beleggingsvisie van onze economen en andere specialisten op de markt. Die visie bepaalt de voorkeur voor landen, sectoren, regio's en thema's. Een goede verdeling over de verschillende vermogenscategorieën zorgt op langere termijn voor meer rendement van uw portefeuille. En extra rendement, dat is waar onze specialisten altijd naar streven.

 • Uw rendement
  U kunt het rendement van uw beleggingsportefeuille verge lijken met een zogenoemde benchmark. Dit is een standaard beleggingsportefeuille met dezelfde risicovoorkeur en rendementsdoelstelling.

 • Zorgvuldige analyse
  Het beheer van uw vermogen begint met een zorgvuldige analyse. Zo weet u zeker dat uw vermogen belegd wordt op de manier die bij u past. De precieze invulling van uw beleggingsportefeuille hangt onder meer af van uw risicoprofiel en onze beleggingsvisie.

Informatievoorziening

Diverse informatiebronnen informeren u goed over uw beleggingsportefeuille. Zo houden wij u op de hoogte over de samenstelling van uw portefeuille, het rendement en ons beleggingsbeleid. Bovendien neemt uw private banker eens per jaar uw portefeuille met u door. 

 • Vermogensrapportage
  De vermogensrapportage geeft ieder kwartaal inzicht in de samenstelling van uw portefeuille. Ook ziet u de transacties in dat kwartaal, de verdeling over de verschillende vermogenscategorieën en het rendement.

 • Vermogensrapportage Online
  Via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in uw beleggings portefeuille. Dat is Vermogensrapportage Online.

 • Fiscale opgave
  U ontvangt ieder jaar een fiscale opgave voor uw belastingaangifte.

 • Digitale nieuwsbrief
  U ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief met daarin een toelichting op de beleggingskeuzes.

 • Beleggingsinformatie
  Afhankelijk van de marktontwikkelingen ontvangt u updates over belangrijke ontwikkelingen.

Tarieven

Voor het Duurzaam Fondsen Mandaat binnen Vermogensbeheer betaalt u een all-in tarief. Soms betaalt u nog andere kosten. De tarieven vindt u in de tarievenkaart. Op de tarievenpagina vindt u meer uitleg over de tarieven. Ook vindt u vanaf daar rekenvoorbeelden die een indicatie geven van uw totale jaarlijkse kosten die horen bij de beleggingsvorm die u heeft gekozen. Dit noemen wij 'Heldere kosten beleggen'.
Bekijk de tarieven van het Duurzaam Fondsen Mandaat op de tarievenpagina.

Interesse?

Is het Duurzaam Fondsen Mandaat het mandaat dat het meest geschikt voor u is? Uw private banker kan u meer vertellen over het contract en helpt u graag verder om  deze vorm van vermogensbeheer af te sluiten.

 • U kunt direct contact opnemen met uw private banker. Maar u kunt natuurlijk ook één van kantoren bellen.

 • Bent u geïnteresseerd in het Duurzaam Fondsen Mandaat? Maar bent u nog geen klant? Maak dan een afspraak met ons, en ervaar wat wij voor u kunnen betekenen. 

Vragen of hulp nodig? Bel met onze collega's van Private Assistance.

Bel +31 (0) 20 343 43 43

Financieel jaaroverzicht 2016

Vanaf eind februari 2017

Financieel jaaroverzicht 2016

Het Financieel Jaaroverzicht 2016 gebruikt u voor uw administratie en uw belastingaangifte. Het staat eind februari voor u klaar.

Volg ons via

 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin