Naar de navigatie Naar de inhoud

Duurzaam Beleggen Mandaat

Alles over Duurzaam Beleggen Mandaat

Wat is het Duurzaam Beleggen Mandaat?

Als u kiest voor het Duurzaam Beleggen Mandaat, belegt u in een duurzame toekomst.

 • Uw portefeuille bestaat uit beleggingen in bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 • Deze bedrijven lopen voorop bij het vinden en behouden van de balans tussen mensen, leefomgeving en winst.

Samenvatting

 • Beleggen in herkenbare bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen

 • Professioneel en actief beheer van uw belegd vermogen

 • Geen omkijken naar uw beleggingen

 • Voor beleggingsportefeuilles vanaf € 500.000,-.

Beleggingsmogelijkheden

De portefeuillemanagers van het Duurzaam Beleggen Mandaat maken duidelijke keuzes bij het samenstellen van een maatschappelijk verantwoorde beleggingsportefeuille. Dat doen ze samen met Triodos MeesPierson, de specialist in duurzaam vermogensbeheer. De waarde van uw portefeuille in het Duurzaam Beleggen Mandaat kan op korte termijn sterk schommelen. De bedrijven waarin we beleggen, lopen voorop als het gaat om de balans tussen mensen, leefomgeving en winst.

 • Aandelen
  De aandelenportefeuille van het Duurzaam Beleggen Mandaat bestaat uit 30 tot 40 bedrijven uit ontwikkelde markten. Dit zijn altijd bedrijven die voldoen aan onze criteria voor duurzaam ondernemen. Landen uit de opkomende landen voldoen daar vaak niet aan. Daarom beleggen we voor aandelen uit deze landen in beleggingsfondsen.

 • Obligaties
  Veiligheid, zekerheid en een goede afweging tussen rendement en risico. Dat staat bij een obligatiebelegging voorop. Het spreiden van risico vinden we ook belangrijk. Daarom kiezen de specialisten voor obligaties met een hoge kredietwaardigheid en verschillende looptijden. Overheidsobligaties uit eurolanden hebben de voorkeur.

 • Overige beleggingen in het Duurzaam Beleggen Mandaat
  Alternatieve beleggingen reageren vaak anders op marktontwikkelingen dan aandelen en obligaties. Daardoor kunnen ze het risico in uw portefeuille verkleinen. De portefeuillemanagers kunnen beleggen in fondsen die investeren in vastgoed, microfinanciering en alternatieve energie. Ook kunnen we een deel van uw vermogen in liquiditeiten aanhouden.

Beleggingsstijl

Onze portefeuillemanagers zetten zich in voor een optimale verdeling van uw portefeuille. Hoe ze uw portefeuille opbouwen, hangt onder andere af van de beleggingsvisie van onze economen en andere specialisten op de markt. Die visie bepaalt de voorkeur voor landen, sectoren, regio's en thema's. Een goede verdeling over de verschillende vermogenscategorieën zorgt op langere termijn voor meer rendement van uw portefeuille. En extra rendement, dat is waar onze specialisten altijd naar streven.

 • Uw rendement
  U kunt het rendement van uw beleggingsportefeuille vergelijken met een zogenoemde benchmark. Dit is een standaard beleggingsportefeuille met dezelfde risicovoorkeur en rendementsdoelstelling.

 • Zorgvuldige analyse
  Het beheer van uw vermogen begint met een zorgvuldige analyse. Zo weet u zeker dat uw vermogen belegd wordt op de manier die bij u past. De precieze invulling van uw beleggingsportefeuille hangt onder meer af van uw risicoprofiel en onze beleggingsvisie.

Informatievoorziening

Diverse informatiebronnen informeren u goed over uw beleggingsportefeuille. Zo houden wij u op de hoogte over de samenstelling van uw portefeuille, het rendement en ons beleggingsbeleid. Bovendien neemt uw private banker eens per jaar uw portefeuille met u door. 

 • Vermogensrapportage
  De vermogensrapportage geeft ieder kwartaal inzicht in de samen stelling van uw portefeuille. Ook ziet u de transacties in dat kwartaal, de verdeling over de verschillende vermogenscategorieën en het rendement.

 • Vermogensrapportage Online
  Via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in uw beleggingsportefeuille. Dat is Vermogensrapportage Online.

 • Fiscale opgave
  U ontvangt ieder jaar een fiscale opgave voor uw belastingaangifte.

 • Digitale nieuwsbrief
  U ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief met daarin een toelichting op de beleggingskeuzes.

 • Beleggingsinformatie
  Afhankelijk van de marktontwikkelingen ontvangt u updates over belangrijke ontwikkelingen.

Tarieven

Voor het Duurzaam Beleggen Mandaat binnen Vermogensbeheer betaalt u een all-in tarief Soms betaalt u nog andere kosten. De tarieven vindt u in de tarievenkaart. Op de tarievenpagina vindt u meer uitleg over de tarieven. Ook vindt u vanaf daar rekenvoorbeelden die een indicatie geven van uw totale jaarlijkse kosten die horen bij de beleggingsvorm die u heeft gekozen. Dit noemen wij 'Heldere kosten beleggen'.
Bekijk de tarieven van het Duurzaam Beleggen Mandaat op de tarievenpagina.

Interesse?

Is het Duurzaam Beleggen Mandaat het mandaat dat het meest geschikt voor u is? Uw private banker kan u meer vertellen over het contract en helpt u graag verder om  deze vorm van vermogensbeheer af te sluiten.

 • U kunt direct contact opnemen met uw private banker. Maar u kunt natuurlijk ook één van de kantoren bellen.

 • Bent u geïnteresseerd in het Duurzaam Beleggen Mandaat? Maar bent u nog geen klant? Maak dan een afspraak met ons, en ervaar wat wij voor u kunnen betekenen. 

Vragen of hulp nodig? Bel met onze collega's van Private Assistance.

Bel +31 (0) 20 343 43 43

Dagelijkse bankzaken?

Private Assistance helpt u graag

Team Private Assistance

Hulp nodig met uw dagelijkse bankzaken? Onze collega's van Private Assistance zitten voor u klaar. Bel +31 (0) 20 343 43 43.

Volg ons via

 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin