Naar de navigatie Naar de inhoud

Voordelen van een zakelijke rekening

zakelijke rekening om uw administratie gescheiden te houden

Waarom een zakelijke rekening?

U vraagt zich misschien af of het voor u als ondernemer handig is een zakelijke rekening te openen. Wij zetten de belangrijkste voordelen daarom op een rij. Dan kunt u zelf beslissen of u een zakelijke rekening nodig heeft.

Uw zakelijke en privé-administratie gescheiden

Het belangrijkste voordeel van het scheiden van uw zakelijke en privé-administratie is het overzicht dat u krijgt. Tussen de afschrijvingen van dagelijkse boodschappen, uw verzekeringen en een bezoek aan de kroeg is het moeilijk te zien hoe uw bedrijf ervoor staat. Met een zakelijke rekening ziet u precies wat u verdient, maar ook wat u uitgeeft. Ook fijn als de Belastingdienst bij een controle aan u vraagt om de bankafschriften van uw zakelijke inkomsten en uitgaven te laten zien. 

Een gescheiden administratie voorkomt dat uitgaven door elkaar lopen. Het geld dat u nodig heeft voor uw persoonlijke uitgaven schrijft u maandelijks over naar uw privérekening. U keert eigenlijk uw eigen loon uit. Het geld dat overblijft op de zakelijke rekening investeert u in uw onderneming of bewaart u voor minder goede tijden. Vergeet ook niet om een deel van dat geld apart te zetten voor belastingen.

Heeft u een boekhouder? Met een zakelijke rekening hoeft u uw persoonlijke geldzaken niet te delen en u maakt het werk van uw boekhouder een stuk eenvoudiger.  

"Met een zakelijke rekening houd je privé en zakelijk gemakkelijk gescheiden"

"Met een zakelijke rekening ben je veel professioneler"

Professioneler naar uw klanten

U maakt een betrouwbare indruk. In tegenstelling tot een privérekening staat een zakelijke rekening op naam van uw bedrijf. Uw klanten zien dit onder andere terug op uw offertes, facturen én hun bankafschrift na het betalen van de factuur. Dat wekt meer vertrouwen in de professionaliteit van uw bedrijf dan wanneer zij daar uw persoonlijke gegevens zien staan.

U voorkomt verwarring bij uw klanten. Als u een privérekening gebruikt voor de betaling van uw facturen, komt uw achternaam in het transactie-overzicht te staan en niet uw bedrijfsnaam. Uw klanten verwachten daar uw bedrijfsnaam terug te zien. Dat maakt het hen lastiger de betaling te herkennen.

Meer voordelen van een zakelijke rekening

Er is meer waarbij een zakelijke rekening u kan helpen. Voordelen waarvan u misschien niet meteen profiteert, maar waarvan het goed is om te weten dat ze er zijn.

  • U betaalt geen belasting over het geld dat op uw zakelijke rekening staat. Hoe hoog dat bedrag ook is. Heeft u € 25.000,- of meer op uw privérekening staan? Dan betaalt u daar wél belasting over.
  • U moet een zakelijk rekening hebben als u geld wilt lenen voor uw onderneming.
  • Wilt u klanten met iDEAL, acceptgiro, incasso of pin bij u laten betalen? Ook dan heeft u een zakelijke rekening nodig.
 

Zijn er ook nadelen?

Een vaak gehoord nadeel is dat een zakelijke rekening duur is. Daar valt iets voor te zeggen. Het bedrag dat u per maand voor een zakelijke rekening betaalt, is hoger dan voor een privérekening. En daarnaast betaalt u ook nog eens per transactie. Bij een privérekening is dat niet het geval.

Toch valt het met die kosten om meerdere redenen wel mee:
  • De kosten van een zakelijke rekening zijn aftrekbaar als bedrijfskosten.
  • Omdat u uw administratie gescheiden houdt, is uw boekhouder sneller klaar. U betaalt dus ook minder.
  • Een zakelijke rekening is bij ons het eerste jaar gratis. Ook al uw online transacties zijn het eerste jaar gratis.
  • Vanaf het tweede jaar betaalt u € 9,- p/m en zijn elk kalenderjaar 200 online transacties gratis.

Een zakelijke rekening openen

Wilt u weten welke mogelijkheden wij bieden? Of direct een zakelijke rekening openen? Wij helpen u graag verder. Of u nu net begint met ondernemen, of al jaren ervaring heeft.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.