Naar de navigatie Naar de inhoud

Zakelijk Termijndeposito

Ondernemer bepaalt samen met zijn adviseur hoe hij zijn Termijndeposito afsluit

Uw geld vastzetten voor een vaste rente

Termijndeposito

 • Bepaal zelf hoe lang u uw geld vastzet

 • Tijdens de looptijd blijft uw rente gelijk

 • In euro's of in vreemde valuta

Maandkalender

U bepaalt hoe lang uw geld vaststaat

U weet zelf het beste wat u van plan bent met uw geld. En dus ook hoe lang u het kunt missen. Of dat nu 3 maanden is of 1 jaar. Dat bepaalt u zelf.

Passende rente voor uw geld

Spreek met ons een periode af, dan krijgt u van ons een passend rentepercentage. Over de periode dat uw geld vaststaat, krijgt u deze rente.

In euro's of in vreemde valuta's

Voor alle gangbare soorten valuta bieden wij u een vaste rente voor de periode dat u het geld opzij wilt zetten. Van euro's tot de Zuid-Afrikaanse rand.

Zet uw geld vast voor een speciale bestemming

U kunt ook kiezen voor een speciale vorm van het Termijndeposito: het Bestemmingsdeposito. Zet uw euro's vast voor 3 of 6 maanden. Bij het openen spreekt u met ons een investeringsbestemming af. Bijvoorbeeld de aankoop van beleggingen. Of de inleg in een Termijndeposito met een langere looptijd. Een maand na opening van het Bestemmingsdeposito kunt u het geld opnemen voor de afgesproken bestemming. Dus als de rente dan hoog is of de markt voor de beleggingen weer aantrekt, is uw geld vrij. Zo bent u verzekerd van een vaste rente met het voordeel dat uw geld beschikbaar is als het u uitkomt!

Vaste rente betekent dat de rente niet verandert tijdens de looptijd van de lening.

Alle kenmerken van het Termijndeposito

Wat is een Termijndeposito?

Met een Termijndeposito spreekt u vooraf met de bank af hoe lang uw geld vast staat en welk rentepercentage u krijgt. Het geld dat u vastzet, wordt apart gehouden op uw betaalrekening. Dit krijgt een volgnummer. Bijzondere vormen van een Termijndeposito zijn een Bestemmingsdeposito en een Termijndeposito in vreemde valuta.

Voorwaarden

Voorwaarden ABN AMRO Termijndeposito (pdf, 69kB)

Voor wie?

Ondernemers met een zakelijke betaalrekening bij ABN AMRO. Deze betaalrekening moet in dezelfde valutasoort zijn als het Termijndeposito.

Minimale storting

 • € 50.000,- of

 • in vreemde valuta de tegenwaarde van € 25.000,-.

Welke vreemde valuta?

AUD, CAD, CHF, CZK, DKK, GBP, HKD, HUF, JPY, NOK, NZD, PLN, SEK, SGD, USD of ZAR.

Hoe lang moet het geld vast staan?

 • Minimaal 1 maand.

 • Maximaal 10 jaar.

Rente

De rente die u krijgt, is afhankelijk van hoeveel geld u wilt vastzetten en hoelang. Deze rente wordt afgeleid van de geldmarktrente.

Wanneer krijg ik de rente?

 • U krijgt de rente op de einddatum van het Termijndeposito op uw betaalrekening. Is die dag geen werkdag? Dan krijgt u uw rente op de eerstvolgende werkdag.

 • Als u het geld langer dan 1 jaar en 6 dagen opzij zet, krijgt u de rente op de dag dat het deposito (weer) een jaar vaststaat op uw betaalrekening. Is die dag geen werkdag? Dan krijgt u uw rente op de eerstvolgende werkdag.

Keuze rente-uitbetaling

Als u het geld langer dan 1 jaar opzij zet, dan kunt u ervoor kiezen om de rente per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar te ontvangen.

Geld bijstorten

U heeft met ons een bepaalde periode afgesproken waarin u het geld opzij zet. Dit is de looptijd van het Termijndeposito. Tijdens deze periode kunt u geen geld bijstorten op uw bestaande Termijndeposito. U kunt hiervoor een nieuw Termijndeposito afsluiten.

Geld opnemen

 • Tijdens de looptijd kunt u het geld niet opnemen.

 • Alleen in bijzondere omstandigheden kan de bank toestaan dat u (een deel van) uw inleg eerder opneemt. Hiervoor betaalt u een boete die door de bank wordt vastgesteld. Als u een deel van het geld opneemt, dan moet het overblijvende saldo minimaal € 50.000,- of € 25.000,- in vreemde valuta zijn. Van de geldopname ontvangt u een bevestiging.

 • Bij overlijden kunnen uw erfgenamen het saldo direct opnemen. Doen ze dit binnen 1 jaar? Dan hoeven ze geen boete te betalen.

Bestemmingsdeposito

Met een Bestemmingsdeposito kunt u euro's vastzetten voor 3 of 6 maanden. Bij het openen van het deposito spreekt u met ons een bestemming voor het geld af. Wilt u het gebruiken voor beleggingen bij ABN AMRO? Dan kunt u daarvoor altijd uw tegoed opnemen. Heeft u een andere bestemming afgesproken? Dan kunt u daarvoor uw tegoed opnemen vanaf 1 maand na de opening van uw Bestemmingsdeposito. Mogelijke bestemmingen zijn:

 • Belegging bij ABN AMRO

 • Aankoop van onroerend goed

 • Een lijfrente- of pensioenverzekering van ABN AMRO

 • Een Termijndeposito of Spaar Deposito bij ABN AMRO met een looptijd van 2 jaar of langer

Overal antwoord op uw vraag

Via Twitter, Facebook en WhatsApp

Zakelijk contact via Whatsapp

Heeft u geen tijd ons te bellen voor uw vragen? Onze zakelijk specialisten staan ook voor u klaar via Twitter, Facebook en WhatsApp. Wel zo makkelijk.