Naar de navigatie Naar de inhoud

Zelf veilig online bankieren

Ga na of u veilig online onderneemt

Uit onderzoek van MKB-Nederland blijkt dat 57% van de mkb'ers in 2012 slachtoffer is geweest van een vorm van cybercrime. Voorkom dat uw bedrijf de aandacht trekt van een cybercrimineel en check hoe u uw bedrijf online het beste beveiligt.

 

Typ zelf het adres in in uw browser

Typ zelf 'https://www.abnamro.nl' in en klik niet op een link. Zo weet u altijd zeker dat u naar de juiste site gaat. De 's' in de https staat voor 'secure'.

Controleer iedere betaling voor verzending

Controleer altijd het bedrag en het rekeningnummer van de begunstigde voordat u een betaling verzendt.

 

Zorg dat uw computer en mobiel up-to-date zijn

Bij een verouderde versie kunnen fraudeurs virusscanners omzeilen en toegang krijgen tot uw computer. Zorg daarom dat uw besturingssysteem, software, anti-virus programma en firewall up-to-date zijn. 

Alles altijd up-to-date
 

Zet buitenlandse overboekingen uit

Fraudeurs maken het geld vaak over naar het buitenland. Als u de mogelijkheid om naar het buitenland over te boeken uit voorzorg uitzet, wordt dit voor fraudeurs onmogelijk gemaakt. Natuurlijk zet u deze mogelijkheid eenvoudig weer aan als u een bedrag wilt overboeken naar het buitenland. U regelt dit zelf eenvoudig via Internet Bankieren.

 

Gebruik de e.dentifier 2

Elke code op de e.dentifier2 heeft een eigen betekenis. Code '1' staat voor 'inloggen' en code '2' voor 'opdrachten verzenden', ofwel betalen. Let goed op welke code u gebruikt. Dat vermindert het risico op fraude.

Gebruik de e.dentifier2
 

Met de USB-kabel maakt u het fraudeurs lastig

Op het scherm van de e.dentifier2 ziet u naast een responscode ook informatie over uw handelingen of betalingen. U ziet precies wat er gebeurt. Als u de USB-kabel gebruikt, ziet u de betalingen ook op het scherm van uw pc. Zo controleert u nog makkelijker of het uw eigen betalingen zijn die u verzendt. Met dit extra controlemiddel maakt u het lastiger voor fraudeurs om u te misleiden.

 

Stel alerts in op uw afschrijvingen

Met alerts ziet u een vreemde betalingen meteen. Krijgt u een alert op een afschrijving die u niet herkent? Controleer dan uw bij- en afschrijvingen. Doe dit altijd op een andere computer dan die u eerder heeft gebruikt (deze kan besmet zijn), of via uw app. Klopt de betaling niet? Neem direct contact met ons op.

Betaalalerts op uw mobiel
 

Stel bevoegdheden in voor uw medewerkers

Hoe meer personen er betrokken zijn bij elke betaling, hoe veiliger het is. Als u verschillende bevoegdheden en limieten per medewerker instelt, zorgt u dat fraudeurs minder kans krijgen. Want:

  • 2 medewerkers zien altijd meer dan 1.

  • Het is voor een fraudeur veel moeilijker om 2 medewerkers te misleiden dan 1.

  • Als u meerdere computers gebruikt voor een betaling heeft malafide software veel minder kans.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.