Naar de navigatie Naar de inhoud

Voordeel met kleineondernemersregeling

Valt uw omzet tegen? Of bent u nog niet zo lang bezig als zelfstandig ondernemer? Dan komt u in aanmerking voor een financiële meevaller: u betaalt dit jaar minder of geen btw. Als u ten minste aan 3 voorwaarden voldoet.

Onbekende regeling

Als u net begonnen bent, of naast uw werk een bedrijf opbouwt, kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken. In de wet bestaat een aangepaste regeling voor de btw: de kleineondernemersregeling (KOR). Controleer hier of u aan de voorwaarden voldoet. Dat scheelt mogelijk een leuk bedrag.

Voorwaarde 1: u bent minder dan € 1.883 btw schuldig

U komt alleen in aanmerking voor de KOR als u per saldo niet meer dan € 1.883 aan btw moet betalen. Zit u onder die grens, dan betaalt u minder btw. Zit u onder de € 1.345, dan betaalt u zelfs helemaal niks. De Belastingdienst heeft er rekenvoorbeelden voor.

Voorwaarde 2: per ondernemer, niet per bedrijf

Als u meerdere bedrijfjes heeft, bijvoorbeeld webwinkels, zou het natuurlijk mooi zijn als u de btw daarvan steeds afzonderlijk kunt opgeven. Helaas, die vlieger gaat niet op. De fiscus kijkt naar de ondernemer, niet naar zijn of haar bedrijf.

Voorwaarde 3: wie kiest kan niet meer terug

Bent u landbouwer, veehouder, tuin-of bosbouwer of verhuurder? Dan geldt de KOR misschien niet voor u. U heeft dan namelijk al eerder kunnen kiezen tussen de normale btw-regels en andere specifieke regelingen. Heeft u destijds gekozen voor de normale regels? Dan geldt de KOR niet voor u.

Denkt u dat u in aanmerking komt voor de KOR? Lees dan deze brochure van de Belastingdienst.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.