Naar de navigatie Naar de inhoud

Winnaar Social Stimuleringsregeling

Tweede winnaar bekend

Makers Unite - tweede winnaar Social Stimuleringsregeling

Makers Unite is een platform om nieuwkomers te verbinden aan de Nederlandse maatschappij. Denk daarbij aan vluchtelingen, migranten en asielzoekers. In 6 weken biedt Makers Unite nieuwkomers de plek en het ondersteunend programma om hun sociale en professionele netwerk uit te breiden. Door samen producten te maken kunnen mensen hun verhaal kwijt. Ook ontstaan er gesprekken en nieuwe relaties. En niet in de laatste plaats worden ze verbonden aan bedrijven in de creatieve sector via een netwerk van partners van Makers Unite.   

De jury gaf aan dat Makers Unite zich onderscheid van de rest van de aanmeldingen door haar brede aanpak. "Het gaat niet alleen om het integreren van vluchtelingen door de arbeid. Het gaat ook om het bouwen aan het zelfvertrouwen van de vluchtelingen door verbindingen te creëren, hen zichzelf te laten presenteren en hun eigen verhalen te laten vertalen aan de bedrijfspraktijk. Daarnaast is de impact van Makers Unite groot doordat ze denkt in termen van schaal en replicatie. Makers Unite wil door heel Europa vestigingen creëren waar lokale bedrijven en nieuwkomers via creatieve creaties met elkaar in contact komen. De nieuwkomer kan echt integreren in de samenleving. Makers Unite heeft gekozen voor co-creatie; haar businessmodel is flexibel en dynamisch waardoor het bestendig is tegen economische tegenwind."

 

GoOV BV - eerste winnaar Social Stimuleringsregeling

In januari 2017 is de eerste donatie van € 10.000,- uitgereikt aan GoOV. GoOV BV is een sociale onderneming die mensen met een verstandelijke handicap of een cognitieve beperking ondersteunt om zo veilig en zelfstandig mogelijk te kunnen reizen met het openbaar vervoer. Deze mensen zijn nu afhankelijk van vervoer per taxi of een busje. Via een App en een hulplijn kunnen zij zonder begeleiding reizen met het openbaar vervoer.  Volgens de jury is GoOV een prachtig voorbeeld van een sociale onderneming. De diensten die GoOV aanbiedt zijn vernieuwend en hebben een directe impact op het leven van mensen met een beperking. Hun mobiliteit wordt vergroot terwijl de kosten voor de maatschappij verminderen. Bovendien is het idee schaalbaar. Dat betekent dat het (snel) kan groeien omdat het ook voor andere doelgroepen ingezet kan worden. Daarnaast merkt de jury op dat GoOV zeer realistisch is over de verwachtingen omtrent haar eigen succes.

 

Dank en nieuwe aanmeldingen

We danken alle sociale ondernemers die hun inzending hebben ingestuurd. Er zaten mooie bedrijven en initiatieven tussen waarmee deze ondernemers maatschappelijke impact willen realiseren. Helaas kon er maar een sociale onderneming winnen.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.