Naar de navigatie Naar de inhoud

Sociaal ondernemen en financiering

Een passende financiering vinden

Het is belangrijk om bij uw investering de juiste financieringsvorm te vinden. Daar helpen we u graag bij. Voor sociaal ondernemers hebben wij verschillende vormen, elk geschikt voor bepaalde situaties.

 

ABN AMRO Social Impact Fonds

ABN AMRO Social Impact Fonds investeert in sociale ondernemingen. Ondernemingen waarvan het bedrijfsmodel in maatschappelijk opzicht of op het gebied van duurzaamheid écht het verschil maakt. Zij kunnen in aanmerking komen voor een investering uit het ABN AMRO Social Impact Fonds. Hiermee willen we bijdragen aan de ontwikkeling van de markt voor sociale ondernemers. Er is € 10 miljoen beschikbaar. Het bedrag per deelneming ligt normaal gesproken tussen de € 500.000,- en € 1.000.000,-.

 

Venture Capital: Social Impact Fonds

Vanuit het Social Impact Fund investeren we miljoenen in Nederlandse maatschappelijke ondernemingen met een vernieuwend businessmodel. Eric Buckens vertelt er in de video hiernaast graag meer over.

 

Garanties van de overheid

De overheid staat in sommige gevallen garant bij kredieten voor startende, innovatieve bedrijven. Dit kan uw mogelijkheden om krediet te krijgen vergroten. Er zijn verschillende soorten leningen met staatsgarantie mogelijk voor veelbelovende bedrijven.

Informal Investment Services

Met Informal Investment Services bereikt u via 1 loket veel investeerders. Wij bieden twee diensten. Met de Informal Investment Match komt u via ons netwerk in contact met 400 succesvolle ondernemers. Via CoachMatch wordt u ondersteund met kennis en ervaring.

 

Bankkrediet

Ook voor u als (startende) sociaal ondernemer is bankkrediet mogelijk. Het gaat dan om een bancaire lening met een vaste looptijd. Bijvoorbeeld een Ondernemerskrediet of Bedrijfskrediet.

Lease

Investeren in bedrijfsmiddelen en toch voldoende financieringsruimte houden. Dat is een van de grote voordelen van lease: uw werkkapitaal wordt niet aangesproken. U kunt direct inspelen op veranderingen in de markt. De financiering is exact afgestemd op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. U betaalt in vaste maandelijkse termijnen en het is fiscaal aantrekkelijk.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.