Naar de navigatie Naar de inhoud

Deze 6 verzekeringen mag u niet missen

Als ondernemer kunt u ze missen als kiespijn: onverwachte kosten door schade, juridische problemen of geschillen. Met een goede verzekering kunt u ze vaak voorkomen. Met deze 6 verzekeringen kunt u zich concentreren op ondernemen.

1. Arbeidsongeschiktheid (AOV)

Ook als zzp’er kunt u arbeidsongeschikt raken door ziekte, stress of een ongeval. U heeft dan geen inkomsten. Misschien heeft u een financiële buffer, zoals een spaarrekening. Maar wat als het langer duurt? Dan neemt de financiële druk toe. Een AOV is niet goedkoop, maar de zekerheid van een maandelijkse uitkering tot aan uw AOW-leeftijd is veel waard. U bepaalt zelf de hoogte van de uitkering. Meestal is dat 80% van uw gemiddelde inkomen.

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.

2. Bedrijfsaansprakelijkheid

Bij een eenmanszaak of VOF bent u hoofdelijk aansprakelijk voor alle kosten. Schuldeisers kunnen aanspraak maken op uw privévermogen. Voorkom dat u persoonlijk failliet gaat en sluit een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af. Zeker als er een kans is op een ongeluk op de werkvloer of schade aan bezittingen van uw klant of eindgebruiker. U kunt uw aansprakelijkheid uiteraard ook beperken via uw algemene voorwaarden.

3. Beroepsaansprakelijkheid

U zult maar een verkeerd advies aan uw klant hebben gegeven of een andere beoordelingsfout hebben gemaakt. Dan is het goed om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Zeker als u een adviesfunctie heeft zoals een accountant, maar ook als architect of aannemer. U bent dan gedekt tegen eventuele schadeclaims.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade dekt bij derden door beroepsfouten. Onder beroepsfouten wordt verstaan: vergissingen, onachtzaamheden, verzuim, nalatigheid, onjuiste adviezen en andere onzorgvuldigheden.

4. Rechtsbijstand

Ontevredenheid kan leiden tot een conflict met uw klant, maar ook met uw personeel of leveranciers. Komt u er samen niet uit? Door een patstelling bijvoorbeeld of als het probleem te ingewikkeld is? Waag u dan niet zelf aan juridisch getouwtrek. Een rechtsbijstandverzekering dekt juridisch advies, advocaat- en deurwaarderskosten en de kosten voor een proces.

5. Bedrijfsschade

Brand of een grote inbraak kunnen uw bedrijf hard treffen. Om niet alles kwijt te raken, is het raadzaam om een goederen- en inventarisverzekering af te sluiten. Alleen is dat meestal niet voldoende. Dit vergoedt namelijk niet de kosten die ontstaan als uw bedrijf tijdelijk niet operationeel kan zijn. Daarvoor is een bedrijfsschadeverzekering nodig. De doorlopende personeelskosten en eventuele omzet die u misloopt worden zo gecompenseerd. U heeft dan de tijd om u te richten op de herstart van uw bedrijf.

6. Pensioen

Gepassioneerde ondernemers werken meestal tot ver na hun 67ste door. Maar het houdt toch een keer op. U heeft dan geen inkomsten uit uw onderneming meer. En een AOW-uitkering is vaak niet voldoende. Met een goede pensioenverzekering vult u uw AOW aan. Wilt u straks voldoende gespaard hebben? Dan moet u zich eigenlijk nu al laten adviseren over een passende pensioenvoorziening. Het zou jammer zijn als u na jaren van hard werken plotseling krap zit.

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.
De verzekering die de werknemer op pensioendatum afsluit bij een pensioenverzekeraar naar keuze. Door deze verzekering krijgt de werknemer levenslang een gegarandeerd, maandelijks inkomen.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.