Naar de navigatie Naar de inhoud

Financieren opleiding

Janneke Sinot (49) is een van de eigenaren van BoekenBusiness. Ze hoorde in haar netwerk over de scholingsvoucher van UWV. “Daarmee kon je een opleiding financieren ter waarde van € 2.500,-. Deze kans liet ik niet liggen.”

Samen met haar echtgenoot Jan Sinot en zakenpartner Suzanna van der Laan startte Janneke in 2013 BoekenBusiness.com. “Ik ben met het boek in de wieg geboren. Sinds mijn zeventiende ben ik al ondernemer. Ik heb zelf een boekhandel gehad, daarna werkte ik bij een grote uitgeverij. Toen ik terugkwam van een wereldreis begon ik mijn eigen tekst- en pr-bureau. Ik ontmoette Suzanna en we besloten al onze kennis en ervaring over het boekenvak in een nieuw bedrijf te stoppen: BoekenBusiness.”

Ondernemers expertstatus geven

“Wij helpen ondernemers bij het schrijven, uitgeven en promoten van hun boek. Het gaat bijna altijd om non-fictieboeken met uiteenlopende thema’s: van persoonlijke groei tot marketing, of van recepten in een kookboek tot een boek met woningen en inrichting. Deze geven de auteur meer expertstatus, waarmee ze hun bedrijf kunnen versterken.”

Kennis uitbreiden

“Als ondernemer ben je constant bezig om nieuwe ideeën te bedenken. Ik ben dol op leren en vind het heel belangrijk om mijn kennis steeds weer uit te breiden. Ik ben altijd bezig met beter worden in mijn vak. Zo bekijk ik veel gratis webinars of conferenties bijvoorbeeld.”

Scholingsvouchers van UWV

Sinot las op LinkedIn een topic over de scholingsvouchers van UWV . De scholingsvoucher is een tijdelijke subsidieregeling van € 2.500,- voor een opleiding richting een kansberoep of voor het behalen van een ervaringscertificaat (EVC). Kansberoepen zijn beroepen waar veel werk in is te vinden. Een EVC is een bewijs van wat u weet en kunt: het is een afkorting van Erkenning van Verworven Competenties. "Ik aarzelde geen moment en dacht dit is mijn kans! Ik ben in de lijst met kansberoepen gaan zoeken en kwam de post-hbo-opleiding Digital en Online Marketing tegen. Ik diende vrijwel meteen de aanvraag in bij het UWV.”

Geluk

Sinot had geluk. Haar aanvraag voor een scholingsvoucher was net op tijd binnen. Vanaf maart 2017 zijn de voorwaarden aangescherpt omdat het scholingspotje te snel leeg raakte. Zzp'ers konden voorheen nog gebruikmaken van de subsidiepot. Nu is dat niet meer zo en kunnen alleen werkzoekenden met een zorgberoep in de langdurige zorg aanspraak op een scholingsvoucher maken. Sinot: “Toen ik mij inschreef, stond online marketing bijvoorbeeld nog op de lijst van kansberoepen.”

Uit eigen portemonnee

Had Sinot zonder de scholingsvoucher wel de opleiding gedaan? “Misschien niet… Ik had geen plannen om deze opleiding te doen, er waren andere prioriteiten. De opleiding is een mooie aanvulling op wat wij doen. Zo ben ik nu een betere gesprekspartner voor mijn klanten. De scholingsvoucher was in totaal € 2.500,-. Ik koos een iets duurdere opleiding en heb zelf extra geïnvesteerd.”

Tip

“Als ondernemer moet je sowieso een opleiding doen. Investeren in jezelf en je business betaalt zich altijd terug. Je kapitaal, dat ben je zelf!”

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.