Naar de navigatie Naar de inhoud

Tips en informatie voor ondernemers

Ondernemen roept soms vragen op. Op welke overheidsregelingen heb ik recht? Wat is de wettelijke betalingstermijn? En waar vind ik nieuwe klanten? Deze informatie en meer vindt u in de artikelen speciaal voor ondernemers.

Meld u nu aan voor Ondernemersnieuws en ontvang elke 2 maanden handige tips, actuele artikelen en nieuws.

Uitgelichte ondernemerstips

Zzper Nanneke over hypotheken

Zzp’er Nanneke over hypotheken

Zzp’er Nanneke van Drunen (38) kocht een aantal jaar geleden haar nieuwbouwhuis. ‘Als zzp’er is het tegenwoordig iets makkelijker om een hypotheek te krijgen. Laat je niet ontmoedigen, er is meer mogelijk dan je denkt.'

Als zzper een hypotheek afsluiten

Als zzp’er een hypotheek afsluiten

U bent zzp’er en wilt een huis kopen. ABN AMRO-expert Habib Bouchar vertelt in dit artikel waar u als zzp’er op moet letten als u een hypotheek wilt afsluiten.

Philip is AOWer en zzper

Philip (66) is AOW’er én zzp’er

Philip de Roos begon op 50-jarige leeftijd als zelfstandig ondernemer. Nu hij de AOW-leeftijd heeft bereikt, werkt hij gewoon door als zzp’er. “Ik neem alleen nog de leuke klussen aan.”

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.
Werken als zzper na uw pensioen

Werken als zzp’er na uw pensioen

U nadert de AOW-gerechtigde leeftijd, maar wilt graag blijven werken. Dan bent u niet de enige. Steeds meer 65-plussers kiezen ervoor om na hun pensioen als zzp’er te werken. Wat moet u weten als u na uw pensioen als zzp’er blijft werken?

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de Rijksoverheid. Heeft u in Nederland gewoond of gewerkt? Dan ontvangt u AOW vanaf uw AOW-leeftijd tot uw overlijden.
Zzpers, wees je bewust van AVG

‘Zzp’er, wees je bewust van AVG’

De nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gaat op 25 mei 2018 in. Ondernemer Jeroen van Woezik begeleidt organisaties in het beschermen van privacygevoelige gegevens. Hij adviseert zzp’ers zich goed in te lezen op de Europese privacywet. Vrijwel iedere zzp’er verzamelt gegevens en krijgt dus te maken met de AVG.

Privacywet AVG - wat zzpers moeten weten

Privacywet AVG: wat zzp'ers moeten weten

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is met ingang van 25 mei 2018 van toepassing. Deze Europese wet bepaalt hoe organisaties moeten omgaan met de verwerking van persoonsgegevens, zowel online als offline. Zzp’ers moeten zich ook houden aan de eisen die de wet stelt.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.