Naar de navigatie Naar de inhoud

Flexibele huisvesting zzp'ers


Als zzp'er werkt u vaak waar en wanneer u maar wilt. U houdt overal kantoor en behoort tot de groep werknomaden. Als vanuit huis werken geen optie meer is, zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om extern te werken.

De voors en tegens van thuiswerken

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen. U hoeft niet te reizen, en kunt meteen beginnen. Bovendien heeft u alles bij de hand. Niet alleen de laptop en allerlei informatie, maar ook uw favoriete koffie. Maar het heeft ook nadelen om thuis te werken. Denk maar eens aan kinderen die aandacht vragen, de berg was die nog moeten worden opgeruimd en het verleidelijke mooie weer buiten. Een eigen kantoorruimte of een vaste werkplek in een kantoortuin van een bedrijfsverzamelgebouw kan dan wellicht interessant zijn. U zit niet vast aan een lange contractduur en u blijft flexibel. Bij veel aanbieders van flexibele huisvesting is het bijvoorbeeld mogelijk per dag of per maand een werkplek te huren.

Koffiebar met wifi

Heeft u geen budget voor een dergelijke werkplek, maar wilt u wel mensen ontmoeten? Open dan uw laptop in een leuke koffiebar met wifi die meer gelijkgestemden trekt. Huisvesting buitenshuis biedt u als zzp'er immers een plek om met anderen te sparren over werk, te netwerken en met anderen te lunchen.

Waar kunt u naartoe?

We hebben enkele inspirerende locaties voor u op een rij gezet:

  • Spaces

  • Frame Offices

  • Het Nieuwe Kantoor (HNK)

  • Coffee Company

  • Seats2Meet

Spaces

Spaces werkt met het groeimodel. U kunt hier een kantoor huren en inrichten naar eigen smaak. U sluit een membership af, waarbij u een locker kunt huren. Het kantoorconcept biedt veel services om het werkende leven iets gemakkelijker te maken.

Frame Offices

Frame Offices biedt kleine en grotere kantoorunits, afhankelijk van wat uw wensen zijn. Zoals de verhuurder zelf zegt zijn de kantoren en de service van vijfsterrenniveau.

Het Nieuwe Kantoor (HNK)

Het Nieuwe Kantoor is een landelijk concept met flexibele werkplekken en kantoorruimtes, waarbij u de ruimte huurt die u op dat moment nodig heeft. Dit kan dus per dag anders zijn. Ook is het bij HNK mogelijk om een bedrijfsadres te hebben zonder vast te zitten aan een locatie.

Coffee Company

Onder het genot van goede koffie kunt u als flexwerker ook bij Coffee Company terecht, als de drukte het toelaat. Met locaties in Amsterdam, Delft, Den Haag, Groningen, Leiden, Rotterdam en Utrecht is Coffee Company een geliefde plek bij zelfstandigen. De wifi is gratis, dus het enige wat u nodig hebt is een laptop. Tip: neem het lawaai op de achtergrond voor lief en ga een leuk gesprek aan met uw buurman of -vrouw.

Seats2Meet

Het landelijke kantoorconcept Seats2Meet zet in op het ontmoeten van andere zelfstandigen en probeert samenwerking te stimuleren. Het is mogelijk om hier één of meerdere stoelen in een werk- ,vergader-, of kantoorruimte te boeken.

The Startup Orgy (TSO)

The Startup Orgy is een samenwerkplek voor start-ups in een oud-kantoorgebouw van ABN AMRO, in hartje Amsterdam. TSO brengt kennis en een groot netwerk samen. Het biedt ruimte aan zo'n 15 start-ups en een grotere groep (50+) members. Door dit concept helpen ABN AMRO en TSO start-ups en stimuleren ze innovatie.

Goede basis

Heeft u een favoriete werkplek gevonden? En bent u er klaar voor om als zzp'er aan de slag te gaan? Begin dan met een goede basis. Begin met Basis voor Ondernemen.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.