Naar de navigatie Naar de inhoud

Spoedoverboeking

Binnen 1,5 uur is het geld overgemaakt

Met spoed geld overmaken binnen Nederland? Met een spoedoverboeking is dat binnen maximaal 1,5 uur geregeld. U moet de opdracht dan wel in Internet Bankieren vóór 16.30 uur bij ons aanleveren. Spoedbetalingen naar andere banken in het weekend voeren wij op maandag vóór 08.00 uur uit.

Maakt u geld over naar een ABN AMRO rekening binnen Nederland? Dan is een spoedbetaling niet nodig. Alle overboekingen van en naar een ABN AMRO rekening worden direct op de rekening van de ontvanger bijgeschreven.

De snelheid van gewone overboekingen naar andere banken wordt verbeterd. Als een gewone overboeking binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger kan worden bijgeschreven, is een spoedoverboeking niet meer nodig. Via Internet Bankieren controleren wij dat automatisch voor u.

Let op: voor spoedoverboekingen buiten Nederland gelden andere voorwaarden.

Online

Via Internet Bankieren kunt u 24 uur per dag 7 dagen per week een spoedoverboeking invoeren en agenderen. Dit is goedkoper en makkelijker dan op een bankkantoor een spoedoverboeking te laten doen.

Bankkantoor

U kunt ook tijdens kantooruren bij één van onze bankkantoren een spoedoverboeking doen. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

Veelgestelde vragen

  • Wat zijn de kosten van een spoedoverboeking?

    Bekijk voor de kosten voor een spoedoverboeking het overzicht tarieven.

  • Welke rekeningen zijn geschikt voor een spoedoverboeking?

    Alle betaalrekeningen zijn geschikt voor het doen van een spoedoverboeking. Uw (bedrijfs)spaarrekeningen, effectenrekeningen, Flexibel Krediet of Hypotheek Krediet kunt u niet gebruiken.

  • Hoe kan ik zien of een overboeking binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger kan worden bijgeschreven?

    U ziet dan in de samenvatting van de overboeking 'Bij de ontvanger: direct'. Als de bank van de ontvanger (nog) niet hieraan meewerkt, ziet u 'Bij de ontvanger: binnen 1 werkdag'.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.