Naar de navigatie Naar de inhoud

Aanlevertijd SEPA-overboeking

Voor SEPA-overboekingen gelden de volgende aanlevertijden:

Bij de ontvanger: direct

Ziet u voor het verzenden van de overboeking de melding ‘Bij de ontvanger: direct’? In dat geval gelden er géén aanlevertijden.

  • Het maakt niet uit op welke dag en op welk moment van de dag u deze SEPA-overboeking aanlevert: het bedrag wordt altijd binnen een paar seconden op de rekening van de ontvanger bijgeschreven.

 

Bij de ontvanger: binnen 1 werkdag

Ziet u voor het verzenden van de overboeking de melding ‘Bij de ontvanger: binnen 1 werkdag’? Hou rekening met de volgende aanlevertijden:

  • Deze SEPA-overboeking die u op werkdagen voor 14.30 uur aanlevert, wordt gegarandeerd binnen 1 werkdag verwerkt. De betalingen wordt op dezelfde dag van uw rekening afgeschreven én doorgestuurd naar de bank van de ontvanger.
  • Deze SEPA-overboeking die u vóór 15.00 uur aanlevert, wordt op basis van 'best effort' verwerkt. De betaling wordt dezelfde dag van uw rekening afgeschreven, maar kan soms niet meer naar de bank van de ontvanger worden verstuurd. Dit gebeurt dan op de eerstvolgende werkdag.
  • Deze SEPA-overboeking die u na 15.00 uur aanlevert, wordt dezelfde dag van uw rekening afgeschreven en de eerstvolgende werkdag naar de bank van de begunstigde verstuurd.
Ziet u helemaal geen melding ‘Bij de ontvanger’ of levert u batchoverboekingen aan? Dan gelden de aanlevertijden zoals vermeld onder ‘Bij de ontvanger: binnen 1 werkdag’. Voor batchoverboekingen is het niet mogelijk om deze binnen een paar seconden op de rekeningen van de begunstigde bij te schrijven. 

U kunt overboekingen ook agenderen: maximaal 364 dagen van tevoren voor zowel een eenmalige overboeking en als een batchoverboeking.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.