Naar de navigatie Naar de inhoud

Wat is Retourpinnen?

Wil uw klant zijn geld terug? Dat kan ook met Retourpinnen!

Stel: uw klant is niet tevreden over een aankoop en wil zijn geld terug. Voorheen gaf u dan contant geld terug, óók als de klant voor dat bedrag gepind had in de winkel. Maar dat hoeft niet meer: u kunt gebruikmaken van Retourpinnen. Met de pinpas van de klant en de betaalautomaat kunt u het bedrag eenvoudig terugstorten op de rekening van de klant.

Retourpinnen
 

Wat is Retourpinnen?

Retourpinnen is eigenlijk een omgekeerde pinbetaling via de betaalautomaat. U stort het bedrag dat de klant eerder met zijn betaalpas heeft betaald terug op zijn bankrekening via de betaalautomaat .

 

Hoe ziet u Retourpinnen terug op uw rekening?

De retourpintransacties worden verrekend met uw pinomzet. Net als bij de huidige pinbijschrijvingen worden de betaalstromen van Maestro en V PAY apart geboekt. U vindt alle transacties gedetailleerd terug in het journaal van uw betaalautomaat. Zowel de inkomende als de uitgaande van Retourpinnen.

Wanneer krijgt uw klant zijn geld retour?

Het bedrag dat de klant retour heeft gepind, wordt de eerstvolgende werkdag bijgeschreven op zijn rekening. Heeft de klant retour gepind op een vrijdag, zaterdag of zondag? Dan staat het retourbedrag maandag op zijn rekening.

 

Welke betalingen kan uw klant Retourpinnen?

Retourpinnen kan uitsluitend bij pinbetalingen die de klant met een betaalpas via de betaalautomaat heeft gedaan. Heeft de klant op een andere manier betaald? Bijvoorbeeld contant, met een cadeaukaart, tegoedbonnen of met zijn betaalpas via internet? Dan is Retourpinnen niet mogelijk.

Retourpinnen aanvragen

Wilt u Retourpinnen aanvragen of er meer over weten? U vraagt Retourpinnen eenvoudig online aan. Gebruik hiervoor onderstaande link. Lees ook alles over Retourpinnen in onderstaande bijlage of op pin.nl/retourpinnen.

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.