Naar de navigatie Naar de inhoud

Financiële Beheer Services

De Financiële Beheer Services

Bent u financieel hulpverlener? Dan zijn er voor u de Financiële Beheer Services. Zo zijn er de Beheerrekening en Leefgeldrekening om de financiën te beheren voor iemand die dat zelf niet kan. Voor het beheren van faillissementen en WSNP-trajecten is er de Boedelrekening. Daarnaast staan er adviseurs voor u klaar. Zij zijn uw persoonlijke aanspreekpunt en kennen de dagelijkse praktijk en actuele wet- en regelgeving rond bewindvoering. Op deze pagina leest u meer.

Voor bewindvoerders en curatoren

Voor het beheren van de persoonlijke bankzaken zijn er de Beheerrekening en Leefgeldrekening. Deze rekeningen zijn aan elkaar gekoppeld en zijn online aan te vragen.

Beheerrekening

De Beheerrekening is een particuliere betaalrekening zonder bankpas die alleen toegankelijk is voor u als bewindvoerder. U gebruikt de rekening voor het betalen en beheren van de vaste inkomsten en uitgaven van de onderbewindgestelde, zoals loon en huur. Het leefgeld stort u apart op de Leefgeldrekening. Rood staan op deze rekening is niet mogelijk.

Leefgeldrekening

De Leefgeldrekening is een particuliere betaalrekening met een bankpas voor het pinnen bij geld- en betaalautomaten. De onderbewindgestelde krijgt hierop door u zijn leefgeld gestort via de hieraan gekoppelde Beheerrekening. Rood staan op deze rekening is niet mogelijk.

Online uw opdrachten aanleveren

U vraagt de Beheer- en Leefgeldrekening eenvoudig aan via het online formulier Bewindvoering. Ook als u iets wilt wijzigingen aan een bestaand bewind, geeft u dit op deze manier aan ons door. Lees in onderstaande handleiding hoe het formulier werkt en waar u het allemaal voor kunt gebruiken.

Voor bewindvoerders WSNP en curatoren faillissementen

Als het niet meer lukt om tot een oplossing te komen met schuldeisers kan iemand door de rechtbank worden toegelaten tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). De rechter kan ook een faillissement uitspreken. Voor het afwikkelen van WSNP-trajecten of faillissementen kunt u gebruikmaken van de Boedelrekening.

Boedelrekening

Via de Boedelrekening houdt u inzicht en overzicht in het verloop van de afbetaling van de schulden binnen een faillissement of WSNP-traject. De schuldenaar heeft geen inzage of toegang tot deze rekening. De Boedelrekening kan alleen worden geopend door curatoren van faillissementen en bewindvoerders WSNP.

Servicedesk Bewindvoering: elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur

020 - 383 08 20

Stel uw vraag via WhatsApp

Binnen 15 minuten antwoord

Zakelijk contact via Whatsapp

We beantwoorden uw vragen graag zo snel mogelijk. Daarom zijn we ook via WhatsApp bereikbaar. Doordeweeks van 8 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot half 6. U krijgt binnen 15 minuten antwoord.