Naar de navigatie Naar de inhoud

Opstalverzekering

Bij schade aan uw huis

 • Onmisbaar bij uw eigen woning
 • Eenvoudig uitbreiden naar allriskdekking
 • Korting op uw premie bij een ABN AMRO hypotheek

berekenen

Verzeker uw huis tegen schade

De Opstalverzekering (woonhuisverzekering) verzekert schade aan uw huis en spullen die in en aan uw huis vastzitten. Denk bijvoorbeeld aan schade aan uw dak na een storm. En vorstschade aan waterleidingen. U bent verzekerd tegen de financiële gevolgen van inbraak, brand, storm en blikseminslag. Heeft u een ABN AMRO Hypotheek? Dan krijgt u 10% korting op de premie van uw Opstalverzekering.

Bereken uw premie en vraag aan

Onmisbaar bij uw eigen woning

Een Opstalverzekering is onmisbaar als u een eigen huis koopt. Uw hypotheekverstrekker verwacht ook dat u zo’n verzekering afsluit. Waarom? Als er iets gebeurt met uw woning, blijft uw hypotheekschuld staan. En dat terwijl het onderpand (uw huis) plotseling minder waard is. Als u een flat of appartement koopt, is uw opstalverzekering vaak al geregeld in een VVE.

verzekeringen en uw eigen huis

Eenvoudig uitbreiden naar allrisk

U kunt uw Opstalverzekering eenvoudig uitbreiden tot een allriskverzekering. Dan is uw woning ook verzekerd tegen schade als gevolg van alle andere gebeurtenissen. Dit is schade die u per ongeluk aan uw woning veroorzaakt, bijvoorbeeld schade aan uw houten vloer als een schilderij van de muur valt. Maar ook als u per ongeluk een ruit breekt. Extra goed geregeld dus.

Meer verzekeren, meer korting

Als u meer dan 2 schadeverzekeringen bij ABN AMRO heeft, krijgt u pakketkorting. Is de Opstalverzekering uw derde schadeverzekering? Dan krijgt u ook korting op de eerste 2.

Meer over Pakketkorting

Tips om schade aan uw opstal te voorkomen

 • Hang goed werkende rookmelders op verschillende verdiepingen van het huis. Denk ook aan een koolmonoxidemelder. Vervang de batterijen ieder jaar.
 • Zorg voor een blusdeken op een zichtbare plek in de keuken.
 • Plaats een brandblusser in de hal of gang en laat die een keer per jaar controleren.
 • Breng goede kitnaden aan in de keuken tussen het aanrechtblad en de muur. En controleer deze regelmatig en houd ze goed schoon. Dit verkleint het risico op lekkage.
 • Doe hetzelfde in de badkamer bij het bad, de douche en de wastafel.
 • Controleer regelmatig de dakgoten en verwijder blad en vogelnestjes.
Tips om schade te voorkomen

Alles over de opstalverzekering

Wat is de opstalverzekering?

De opstalverzekering is de woonhuisverzekering van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Hiermee verzekert u uw woonhuis tegen schade door onder andere brand, inbraak en storm.


Heeft u uw opstalverzekering (woonhuisverzekering) afgesloten vóór 29 april 2012? 
Lees dan meer over uw opstalverzekering en de voorwaarden die voor u gelden .

Voor wie?

De opstalverzekering is interessant voor u als:

 • u zich wilt verzekeren tegen schade aan uw woonhuis door bijvoorbeeld brand, inbraak en storm.

 • u zich wilt verzekeren tegen vrijwel alle soorten schade aan uw woonhuis (allrisk).


  U heeft bij deze verzekering een ABN AMRO Betaalrekening nodig. Van deze rekening betaalt u de premie voor de verzekering.

Verzekeringskaart

Wilt u in één oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien? Bekijk dan de verzekeringskaart. Deze kaart is opgesteld volgens de richtlijnen van het Verbond van Verzekeraars. Het geeft u een overzicht van deze verzekering en helpt u om onze verzekering te vergelijken met die van andere verzekeraars. 
link naar verzekeringskaart

Voorwaarden

Voorwaarden opstalverzekering (pdf, 352kB)


De voorwaarden zijn begrijpelijk geschreven. U vindt de informatie die u nodig heeft makkelijk terug.

Wat is verzekerd?

U bent verzekerd voor schade die ontstaat door:

 • Brand, bliksem of ontploffing

 • Storm

 • Vliegtuigen

 • Diefstal of poging tot diefstal

 • Vandalisme of terrorisme

 • Relletjes

 • Neerslag

 • Aanrijdingen

 • Een vallende boom, kraan of antenne

 • Glasscherven van een raam of spiegel


  Kijk in de voorwaarden (pdf, 352kB)  voor een volledig overzicht van wat verzekerd is en wat nooit is verzekerd.

Welke andere kosten krijgt u vergoed bovenop een uitkering die u bij een schade ontvangt?

Deze opstalverzekering vergoedt ook de bijkomende kosten. Hiervoor is het noodzakelijk dat u vooraf goedkeuring heeft gekregen van ABN AMRO Schadeverzekering N.V.

De bijkomende kosten kunnen zijn:

 • Voor vervangende woonruimte

 • Van het herstel van uw tuin. Let op: Bij schade aan uw tuin die is ontstaan door brand, bliksem of ontploffing vergoeden wij de schade niet.

 • Voor het afbreken van uw woning en verwijderen van puin als dat nodig is

 • Voor het schoonmaken of verwijderen van vervuilde grond of vervuild water

 • Om noodvoorzieningen te treffen die moeten van de overheid.


  Kijk voor een volledig overzicht van wat verzekerd is in de voorwaarden (pdf, 352kB).

Verplicht eigen risico

De opstalverzekering kent verplichte eigen risico's:

 • Kiest u voor een allriskverzekering? Dan heeft u een verplicht eigen risico van € 100,- per schade.

 • Bij stormschade heeft u een eigen risico van € 350,-.

 • Voor waterschade geldt een eigen risico van € 225,-.
  Er kunnen meerdere verplichte eigen risico's van toepassing zijn, maar er wordt bij 1 schade nooit meer dan één verplicht eigen risico berekend.


  Voorbeeld 1: U heeft stormschade en waterschade. Dan geldt alleen het verplichte eigen risico van de schade die de oorzaak is van uw schade. Als de stormschade de oorzaak is van uw waterschade, heeft u een eigen risico van € 350,- .
  Voorbeeld 2: U bent allrisk verzekerd en u krijgt stormschade. Dan geldt alleen het verplichte eigen risico van  € 350,-  van de stormschade. Het verplichte eigen risico van € 100,-  van de allriskdekking wordt dan niet berekend.

   

Vrijwillig eigen risico

U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U krijgt hierdoor korting op de premie. U kunt kiezen uit de volgende eigen risico's:

 • € 100,-

 • € 250,-

 • € 500,-


  Het vrijwillig eigen risico tellen wij op bij een eventueel verplicht eigen risico.
  Bijvoorbeeld: u heeft een vrijwillig eigen risico van € 100,- en u krijgt waterschade. Bij waterschade heeft u een verplicht eigen risico van € 225,-. Daarom heeft u een eigen risico van € 325,-. 

Uitbreiden met allriskdekking

U kunt uw opstalverzekering eenvoudig uitbreiden met een allriskdekking. Dan is uw woning ook verzekerd tegen schade als gevolg van alle andere gebeurtenissen. Bijvoorbeeld: schade die u per ongeluk aan uw woonhuis veroorzaakt. Zoals de schade aan uw houten vloer als een schilderij van de muur valt. U bent (dan ook) verzekerd voor glasschade. Er zijn schades die nooit zijn gedekt. Lees de voorwaarden (pdf, 352kB) om te zien welke deze zijn. Bij een allriskverzekering geldt er bij schade een verplicht eigen risico van € 100,-.

Uitbreiden met glasdekking

U kunt uw opstalverzekering uitbreiden met een glasdekking. Dan bent u ook goed verzekerd als uw ruiten breken. Bijzonder glas, zoals een glas-in-loodraam is meeverzekerd. 


Let op: heeft u een allrisk opstalverzekering, dan is glas al meeverzekerd.

Uitbreiden: 10% meer terug dan schadebedrag

Als u zich extra verzekert, krijgt u 10% bovenop het schadebedrag uitgekeerd. U mag deze 10% vrij besteden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een luxere keuken terug te plaatsen.

Wat is niet verzekerd?

Schade aan uw woonhuis die onder meer is ontstaan door een aardbeving, overstroming of terrorisme is niet verzekerd. Schade door normaal gebruik is ook niet verzekerd.


Kijk voor een volledig overzicht van wat niet verzekerd is in de voorwaarden (pdf, 352kB).

Direct Schadeherstel voor glasschade

Met het unieke Direct Schadeherstel regelt ABN AMRO snel en vakkundig herstel van uw glasschade. Na uw melding wordt binnen 2 uur contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak of voor het direct uitvoeren van noodreparaties. Zonder dat u een bedrag hoeft voor te schieten.

Advies op maat

Woont u in een woonboerderij, grachtenpand, monumentaal pand of huis met een rieten dak? Dan geven wij u graag advies op maat. Bel ons via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Garantie tegen onderverzekering

ABN AMRO biedt standaard garantie tegen onderverzekering. Dat betekent dat de totale schade aan uw woning vergoed wordt.


Let op: bovenop de schade, krijgt u ook ook andere kosten tot maximaal € 50.000,- vergoed. Zie voor een overzicht de voorwaarden (pdf, 352kB).

Kosten

 • Premie
  De premie hangt af van wat u wilt verzekeren.
  Bereken  eenvoudig hoeveel premie u betaalt.

 • Poliskosten
  U krijgt één polis per verzekering. De poliskosten zijn € 4,39 (inclusief assurantiebelasting). Heeft u al een pakketverzekering? Dan betaalt u geen extra poliskosten als u een opstalverzekering afsluit in dit pakket.

 • Administratiekosten
  Heeft u al andere ABN AMRO schadeverzekeringen? Dan betaalt u niet opnieuw administratiekosten. Is dit de eerste ABN AMRO schadeverzekering die u afsluit? Dan betaalt u administratiekosten van € 0,69 (incl. 21% assurantiebelasting) voor het innen van de premie. U betaalt de administratiekosten tegelijk met de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Het totaalbedrag van alle schadeverzekeringen schrijven we in één keer van uw rekening af.

 • Assurantiebelasting
  Over de premie van de opstalverzekering en de kosten betaalt u assurantiebelasting van 21%. U ziet dit terug in uw premieberekening.

Kortingen

 • Hypotheekkorting
  Heeft u een hypotheek van ABN AMRO? Dan ontvangt u  10%  korting op de premie. 

 • Korting vrijwillig eigen risico
  Als u kiest voor een vrijwillig eigen risico, ontvangt u korting op de premie voor:
  -De extra uitgebreide of allrisk dekking 
  -De uitbreiding met 10% extra uitkering.

  De korting bij vrijwillig eigen risico wordt niet berekend over de premie voor uitbreiding met glasdekking.

 • Pakketkorting
  De opstalverzekering is een pakketverzekering. Heeft u meer pakketverzekeringen via ABN AMRO? Dan krijgt u  pakketkorting . Hoe meer pakketverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Deze korting krijgt u dan over al uw pakketverzekeringen. Uw korting kan oplopen tot  5% . Het kortingsbedrag wordt jaarlijks achteraf op uw rekening gestort.

Wanneer gaat de verzekering in?

U kiest zelf of u de verzekering direct of in de toekomst wil laten ingaan.

Niet akkoord? Stuur uw polis terug
Na ontvangst van uw polis heeft u 14 dagen de tijd om toch van de verzekering af te zien. U betaalt dan niets. U doet dit door de polis binnen 14 dagen terug te sturen.

Wanneer kunt u opzeggen?

U mag uw verzekering dagelijks, zonder opgave van redenen opzeggen.

Schade melden

U kunt schade aan uw woonhuis online, schriftelijk of telefonisch melden.

Aanvullende informatie

Onze dienstverlening
ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt en adviseert voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgt zij een vergoeding van ABN AMRO Schadeverzekering. Lees meer over wie wij zijn en waar onze dienstverlening uit bestaat: Informatieblad Schadeverzekeringen (pdf, 488kB).

Verzekering wijzigen of stopzetten?

Wilt u uw verzekering aanpassen? Bel dan met 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).
Wilt u uw verzekering opzeggen? Vul het formulier in.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Neem dan telefonisch contact met ons op via

0900 - 00 24

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

 • Bij schade door brand, diefstal en storm
 • 24/7 schadehulp
 • Eerste jaar 20% hypotheekkorting