Naar de navigatie Naar de inhoud

Schade door storm

 

Hoe weet u of u verzekerd bent?

Of u verzekerd bent, hangt af van uw verzekeraar, de polisvoorwaarden en welke dekking u gekozen heeft. In de polisvoorwaarden kunt u zien waar u precies tegen verzekerd bent. Stormschade valt bijna altijd onder uw opstalverzekering, zelfs met de meest beperkte dekking bent u hiervoor verzekerd. Meestal hanteren verzekeraars windkracht 7 als maatstaf voor een storm. Voor de bepaling van de windkracht worden de officiële gegevens van het KNMI gebruikt. Dus waait uw schutting om bij windkracht 5? Dan is dat geen stormschade. En bent u helaas niet verzekerd voor de schade. Check daarom altijd uw polisvoorwaarden. Bekijk de voorwaarden van de ABN AMRO Opstalverzekering.

 

Wat moet u doen als uw schutting beschadigd is?

  • Maak foto's van de schade met uw mobiele telefoon.
  • Noteer dag en tijdstip zodat u kunt aantonen dat het tijdens een storm is gebeurd. 
  • Meld daarna de schade zo snel mogelijk bij uw verzekeraar. Deze helpt u verder en geeft aan of uw noodvoorzieningen kunt treffen om meer schade te voorkomen. 
  • Ruim niet direct alles op en ga ook niet op eigen houtje de schade herstellen. Verzekeraars sturen namelijk vaak een expert om de schade goed op te nemen.

 

U deelt uw schutting met buren

Deelt u een schutting met uw buren? Dan draait u bij de meeste verzekeraars beiden voor de kosten van de schade op. Dit betekent dat als de schade aan uw schutting gedekt is, zowel uw verzekeraar als de verzekeraar van uw buren de helft van de schade vergoeden.

 

Verplicht eigen risico bij stormschade

Vaak heeft een opstalverzekering een laag of zelfs helemaal geen eigen risico. Bij stormschade is dat anders. Dan geldt een hoger eigen risico. Het eigen risico ligt meestal tussen de € 225 en € 500. Dat betekent dat u dat deel van de schade altijd zelf moet betalen. Het is dus altijd goed om te kijken of u schade kunt voorkomen. Bekijk onze tips om schade te voorkomen.

 
omgevallen boom - opstalverzekering

Schade aan uw auto

Een hevige storm kan ook andere vervelende gevolgen hebben: hoog water op de parkeerplaats, een flinke tak op de motorkap van uw auto, of - in het ergste geval - een boom op het dak. De schade loopt snel op en het is afhankelijk van uw verzekering of de kosten gedekt worden. Niet alle schade valt onder de opstalverzekering. Als u bijvoorbeeld schade aan uw auto heeft door een boom of tak wordt de schade gedekt door uw autoverzekering. Bekijk hoe u schade aan uw auto meldt.

 

Wij staan voor u klaar

Heeft u een opstalverzekering bij ons afgesloten? Dan bent u niet alleen verzekerd van een uitgebreide dekking. Maar ook van hulp bij schade. Lees wat wij voor u doen als u schade heeft of bekijk de video.
 

Schade melden bij ABN AMRO: snel en vakkundig

 

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze blog toch nog vragen? Bijvoorbeeld over dekkingen? U kunt dan altijd contact met ons opnemen via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

  • Bij schade door brand, diefstal en storm
  • 24/7 schadehulp
  • Eerste jaar 20% hypotheekkorting