Naar de navigatie Naar de inhoud

Sparen

Spaarverslimmers

Uw spaargeld verdient beter

Ontdek de Spaarverslimmers

Met de huidige rente ligt uw spaargeld zo goed als stil. Dat is zonde. Gebruik het bijvoorbeeld om uw pensioen aan te vullen. Zo kunt u ook later nog blijven leven zoals u nu gewend bent.

Vul de spaarpot van uw kind

Van de ouders met kinderen tussen de 5 en 12 jaar heeft 77% een kinderspaarrekening (bron: Nibud). Open ook alvast een spaarrekening voor uw kind. Dan maakt het later een vliegende start.

Spaarrekening kind

Spaarrekening openen?

Onze 2 meest aangevraagde spaarrekeningen:

Direct Sparen Vermogens Spaarrekening
0,05%  rente per jaar Tot 0,28% rente per jaar
  • Uw spaargeld altijd vrij opneembaar

  • U ontvangt 4 keer per jaar rente

  • Online openen en beheren

  • Sparen met een bonusrente per jaar

  • U ontvangt 1 keer per jaar rente

  • Online openen en beheren

Maximale rente: 0,05% Maximale: 0,28%
Basisrente: 0,05% Basisrente: 0,03%
Bonusrente: n.v.t. Bonusrente: 0,25%
Meer informatie Meer informatie
sparen - nu openen - button - test WB sparen - nu openen - button - test WB  

Alle getoonde rentes zijn gebaseerd op rente op jaarbasis. Boven de € 1.000.000,- krijgt u geen rente. De rentepercentages staan niet vast. De bank kan deze altijd wijzigen. Vergelijk onze spaarrekeningen.

U bouwt dagelijks rente op over het geld op uw spaarrekening. Wij maken de rente die u heeft opgebouwd één keer per jaar naar u over. In een jaar (365 dagen) bouwt u iedere dag 1/365e van de spaarrente op. U krijgt rente over het werkelijk aantal dagen dat het geld op uw rekening heeft gestaan.

Waarom is de spaarrente zo laag?

Bekijk de pagina en video 'Hoe wordt spaarrente bepaald?'. Lees ook de spaarrente update van econoom Hein Schotsman. Hierin blikt hij vooruit op de ontwikkeling van de spaarrente bij Nederlandse banken.

Meer mogelijkheden voor uw spaargeld

Alle rekeningen betaald en geld over? Sparen ligt voor de hand, maar er is meer mogelijk. Bekijk onze video met de voor- en nadelen van beleggen, hypotheek aflossen, pensioen aanvullen en schenken.

Welke spaarrekening past bij u?

Ontdek het in een paar stappen met de Spaarwijzer

nu starten

Laatste blogs

Sparen beleggen of allebei

Sparen en/of beleggen?

Wilt u beleggen, maar vindt u het spannend? Bijvoorbeeld omdat u denkt dat het veel tijd kost. Of dat u er een grote zak geld voor nodig heeft. Met een oriëntatiegesprek ontdekt u hoe het écht zit. Onze blogger ging u graag voor.

lees het blog
5 tips om sparen vol te houden

Zo is sparen vol te houden

Wat is de sleutel tot succesvol sparen? Maak gebruik van 5 handige tips. Hoe stelt u een realistisch spaardoel? Wat is het juiste moment om te starten met sparen? En hoe houdt u uw spaardoel in beeld? Lees de antwoorden in ons blog. 

lees het blog
Sparen voor uw pensioen

Sparen voor uw pensioen?

Is het nodig voor uw pensioen te sparen? En hoeveel pensioen is voldoende? Vermogensadviseur Mauro beantwoordt dat soort vragen dagelijks. Meestal via de webcam. Hoe zo'n virtueel gesprek werkt? Lees ons blog.

lees het blog

Spaardeposito: sparen met een vaste rente

Kunt u uw spaargeld voor langere tijd missen? Als u voor onze Spaar Deposito kiest, heeft u de zekerheid van een vaste rente en looptijd. U kiest zelf de looptijd.

Vaste rente betekent dat de rente niet verandert tijdens de looptijd van de lening.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Lees onze sparen blogs

Boordevol tips, nieuws en inspiratie

Lees alles over sparen in onze blogs

Wanneer is je financiële buffer groot genoeg? Wat zijn de laatste ontwikkelingen van de spaarrentes? Hoeveel zakgeld geef je je kind? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u in onze blogs.