Naar de navigatie Naar de inhoud

Pensioenaanvulling

Een jong stel ligt in een hangmat en geniet van het mooie weer. Dit willen ze later ook. Daarom starten ze nu al met sparen of beleggen voor later.

Sparen voor extra pensioen met belastingvoordeel

ABN AMRO Pensioenaanvulling

  • Zelf online te regelen
  • Inleg aftrekbaar bij uw belastingaangifte
  • Lage kosten

Nu pensioen opbouwen, straks lekker leven

Natuurlijk maakt u zich liever geen zorgen over uw financiën. Nu niet, maar later ook niet. Dus als u een pensioentekort heeft of u bouwt nog helemaal geen pensioen op, dan is het verstandig om zo snel mogelijk te gaan sparen voor extra pensioen. 

U heeft dan meer tijd om het benodigde inkomen te bereiken. En het levert meer op. Ook ondernemers, zzp'ers en dga's kunnen extra pensioen opbouwen met ABN AMRO Pensioenaanvulling.

Wat is ABN AMRO Pensioenaanvulling

ABN AMRO Pensioenaanvulling is een bankspaarproduct. U spaart voor extra pensioen met een variabele rente van 1,10% op een geblokkeerde rekening. Zo komt u tussentijds niet in de verleiding om het spaargeld voor andere zaken te gebruiken. 

Aan het einde van de looptijd koopt u met het gespaarde bedrag uw extra pensioen. Over het spaargeld betaalt u geen vermogensbelasting. Daarnaast kunt u uw inleg voor maximaal uw jaarruimte en/of reserveringsruimte aftrekken bij uw belastingaangifte. ABN AMRO Pensioenaanvulling is eenvoudig online af te sluiten en heeft lage kosten.

Man kijkt verwonderd naar iPad scherm

Een vaste of variabele rente

U kunt kiezen voor banksparen met een vaste of met een variabele rente. De variabele rente is op dit moment 1,10%. Deze rente kan tijdens de looptijd wijzigen. 

Wilt u een vaste rente? Neem dan contact op met een adviseur

Heeft u nog vragen?

U kunt op verschillende manieren bij ons terecht met uw vragen:

  • Stel uw pensioenvragen vrijblijvend en kosteloos aan een adviseur in een oriëntatiegesprek
  • Kijk samen naar uw pensioenmogelijkheden
  • Spreek telefonisch af, op kantoor of via een webcam
Bekijk alle mogelijkheden

Bent u overtuigd?

Goed dat u kiest voor financiële rust voor later. Op de volgende pagina vraagt u de Pensioenaanvulling aan. U heeft daarvoor een aantal documenten nodig: 

  • uw belastingaangifte 
  • uw inkomensgegevens 
  • uw pensioenoverzicht(en) 
Naar de aanvraagpagina

Later? Dan gaan we op wereldreis

Hoeveel heeft u later te besteden?

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Fantaseert u wel eens over een wereldreis? Tijdens uw pensioen heeft u tijd. Maar misschien is uw inkomen dan lager dan u denkt. Ontdek dus hoe u nu inkomen kunt opbouwen voor later.